Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm.
Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret.
Jag fick iallafall lite julkänsla i helgen när vi repade till Stjärnjul, julkonserter som har premiär den 8: e december i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Vi, kören, orkester samt gästartister ger fem konserter under två helger tillsammans. Gästartister i år är:
Kalle Moraeus, Annika Herlizt, norska tenoren Kjertil Stöe och Kiralina Salandy. Det kommer att bli kanonkonserter, så bor du i Stockholm- boka biljett. Du kommer att bli överväldigad och välmarinerad av julstämning, kärlek, show och musik.
Det är ju första advent på söndag så jag tänkte passa på att bjuda ett recept på jättegoda havrescones med smak av saffran.
(Eftersom att det är havre i brödet så blev de inte så där vackert gyllengula som en bulle bakad på vete blir).
Trevlig Helg!
Mia
Glutenfria havrescones med saffran
ca 4-5 st
25 g rumsvarmt smör
2 dl havremjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 msk fiberhusk
0,5 g saffran
1,5-2 dl havremjölk ( i mat)
sesamfrön och pumpakärnor till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.Blanda havremjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. (Jag mixade havregryn till havremjöl).
Finfördela det rumsvarma smöret i den torra blandningen. Blanda saffran med havremjölken och tillsätt i bunken och rör om till en kladdig deg. Rulla ihop till små bullar och grädda i muffinsformar eller på bakplåtspapper. Pensla bullarna med lite havremjölk och toppa med sesamfrön och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Jättegoda med ost och- eller marmelad