I går blev det biffar gjorda på älgfärs till middag. Kanske ett litet tips på middag i helgen?
Älgkött kan vara ganska torrt, så för att få den lite fetare, tillsatte jag grädde istället för sedvanliga fläskfärsen.
OBS! Gör lingonsmöret först.
Älgfärsbiffar med lingonsmör:
2 portioner:
250g älgfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1 dl vispgrädde
3 enbär
2 krm rosmarin
1 tsk vinäger
1 msk potatismjöl
Salt och vitpeppar
Rapsolja och smör till stekning
Gör så här:
Rör ut potatismjölet ordentligt med grädden. Krossa enbär i en mortel och riv löken. Arbeta in kryddor, lök, grädde och ägg i färsen. Provstek gärna en liten bit för att kolla om det håller ihop och det är tillräckligt kryddat. Forma till biffar och stek i smör och rapsolja på medelhög värme ca 3-4 minuter sida. Servera med kokt potatis, gärna mandelpotatis, sås eller sky och lingonsmör.
Lingonsmör:
50 g smör
2 msk färska lingon, mosade
2 msk persilja, hackad
Gör så här:
Blanda smör med lingon. Forma den till en korv. Rulla i persilja och slå in den i smörpapper. Lägg i frysen. Strax innan servering ta ut aromsmöret och skär i bitar.
TIPS: För att det ska hålla sig och inte smälta och kladda, kan du lägga aromsmörbitarna i en skål med kallt vatten och is.
Trevlig Helg! Mia