Annons

I morgon är det dax att tävla i Semifinalen!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
Om kostens betydelse för vår hälsa och vårt immunförsvar.
7 november, 2013

I morgon är det dax! Då står vi på scenen här i Honolulu och tävlar i semifinalen för VM i barbershop! Det är så spännande och kul! Längtar efter att äntligen få visa världen det vi har drillat, tränat, övat på varje tisdag i två år nu. Håll tummarna för oss! Man kan faktiskt följa tävlingarna på webben. Om du orkar vara vaken natten mellan torsdag och fredag kl 00.28 får du se Rönninge Show Chorus sjunga!

Gå in på: sweetadswebcast.com.

Ha det fint! Här skiner solen och det är väldigt hett idag! /Mia

 

Annons
4 november, 2013 0
Mascarponemousse i coctailglas toppat med björnbär.
Mascarponemousse i coctailglas toppat med björnbär.
Foto: Mia Hagenmalm

Jag är en sån där lappfia! Alltså, jag skriver ner saker på baksidan av kvitton osv, och det gäller även recept som jag kombinerar ihop. Tanken är att jag ska lägga upp recepten i bloggen, men ibland hamnar lapparna i fickan på byxorna, och har man otur åker det med i tvättmaskinen när jag ska tvätta byxorna. Det händer, men är dock inte ofta. Det är inte kul att tvätta papperslappar med kläder. Tvätten blir så luden av små, små pappersbitar då.
Min mascarponemousse-lapp blev tvättad. I byxorna, i tvättmaskinen. Så surt! Jag la ner mycket tid på det receptet, prövade mig fram och utvecklade. Nåväl. Det man inte har på minneslappar får man ha i huvudet. Bara att göra om hela receptet och smaka om det blev lika gott som förra gången. Denna gång gjorde jag två efterätter av en. Lika bra att smida medan järnet är varmt. Nästa recept kommer till nästa helg! Om jag kan hålla reda på min minneslapp förstås. 🙂

Mascarponemousse med kolasmak & björnbär:
2-3 portioner

Annons

1,25 g mascarponeost
1/2 tsk bourbon vaniljextrakt
1 1/2 msk sukrin melis
1/4 citron, rivet skal
1/2 krm kanel
3 svartpepparkorn
1/2 tsk balsamvinäger
2 dl grädde
2 msk kolasås
20g mörk choklad,( jag tog 100 pure nibs Love Chock).

Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm

Kolasås: (Det som blev över sparade jag till glass. Recept kommer snart)

Dela inlägget
Annons
4 november, 2013 0

Idag har det varit varmt men blåsig. Vi har legat vid poolen och gått runt i Honolulu.

Ikväll har vi samling med Rönninge Show Chorus för första gången på Hawaii och alla tjejer borde ha anlänt till ön. Många har tagit en tripp till olika ställen runt om i USA. Det känns lite pirrigt för den 7: e har vi semifinal. Snart börjar alltså allvaret. Spännande! Och det ska bli kul att träffa alla körsystrar igen. Det känns som om det var evigheter sedan trots att det bara gått en vecka. Jag känner mig lite dagvill. Har ju åkt hela 11 timmar bakåt i tiden. Här är det söndag och klockan är snart 17. I Sverige är det måndag och klockan är 4 på morgonen. Märklig känsla.

Ha det fint! Mia

Annons
Dela inlägget
Annons
3 november, 2013 0
Hawaii 2013

Har efter en lång resa äntligen checkat in på rätt hotell i Honolulu!

Hawaii 2013
FotoMia Hagenmalm

LI New York blev besvikelsen stor när vi anlände till hotellet. Ett slummigt hotell i rena gettot nära flygplatsen. Vi blev hänvisade till ett rum på en loftgång med en ytterdörr som inte gick att stänga och låsa ordentligt. Mellan dörrkarm och dörr var en stor glipa som man kunde se igenom. Riktigt obehagligt. Nej där kunde vi ju inte sova. Vi checkade ut igen efter en halv timme och tog in på ett annat hotell istället. Jag hade inte kunnat sova en blund i det rummet.

Sen kunde vi äntligen ta oss in till själva New York och Brodway och Time Square. Det var både kul och jobbigt för vi var otroligt trötta efter resan. Min dotter somnade på stolen på restaurangen när vi skulle äta middag. Dagen efter fortsatte vår resa mot Hawaii.

Annons

Och nu är vi här! Äntligen! Några lediga dagar med sol och bad väntar sen är det dax för att repa med kören. Den 7: e börjar tävlingarna.

Må så gott! Mia

Dela inlägget
Annons
28 oktober, 2013 0
Pumpasoppa i svartrandig djup skål dekorerad med pumpafrön och strimlor av morötter

I morgon bitti kl 8:00 startar vår resa mot New York och i övermorgon far vi vidare mot VM-tävlingarna i Honolulu på Hawaii! Oiiihhh, vad det pirrar i magen av tanken!
Hawaii är verkligen en paradisö. Jag tävlade där med kören 2008, och jag är riktigt glad att åter få besöka denna pärla! Jag menar, när kommer man till Hawaii annars? Det är ju sååå långt att åka. Det märkliga är att jag ända sedan jag var liten, har velat besöka just Hawaii. Och så får jag åka dit 2 gånger på bara några år. Underbart!

Det är ju Halloween i veckan, eller hur är det? Jag har ingen riktig koll på det där, men har sett att körsystrar lagt upp statusar på Facebook där de firar Halloween i USA just nu. Jag hade tänkt att baka en kaka med pumpa, men tiden har inte räckt till i helgen. Eller! Jag har inte haft någon lust, heter det. 🙂
Så jag är lite fräck och kör helt enkelt en repris på soppan jag gjorde förra året vid den här tiden. Mycket god pumpasoppa!

Pumpasoppa i svartrandig djup skål dekorerad med pumpafrön och strimlor av morötter
Foto: Mia Hagenmalm
Annons
Het pumpasoppamed lime&ingefära
ca 6 portioner:
ca 2 kg pumpa/ Butternut
1 liten riven Zucchini
2 st finhackad gul lök
4 st finhackade vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk riven ingefära
7 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
2 1/2 st ekologisk grönsaksbuljongtärning
saft och skal av 1 st lime
1 st pepparfrukt
1/2 dl färsk hackad koriander
2 msk kokosolja med smak
ev salt och peppar
färsk persilja eller riven morot för garnering
Gör så här:
Skala pumpan, kärna ur den, och skär i bitar (spara kärnorna).
Kärna ur pepparfrukten och finhacka den.
Fräs lök, vitlök, pepparfrukt och koriander i kokosolja.
Rör hela tiden så att det inte blir bränt, annars är det risk för att löken smakar beskt.
Häll på vattnet, vinet och tillsätt buljongtärningar och koka upp. Lägg ner bitar av pumpan. Låt koka i ca 15 minuter eller till pumpan är mjuk.
Tillsätt kokosmjölken och smaka av med lime och limeskal och ev salt och peppar.
Häll ner den rivna zucchinin och låt soppan få ett snabbt uppkok.
Mixa soppan med stavmixer direkt i grytan.Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna.
Toppa soppan med rostade pumpakärnor och färsk persilja eller riven morot.

Ha det gott nu! Det ska jag ha! / Mia

Dela inlägget
Annons
24 oktober, 2013 0
Blomkålsgratäng på svartrandig tallrik

Nu har jag ordentlig resfeber! Igår ville jag inte ens åka. Idag har jag dock fått mycket gjort av det som ska vara färdigt innan jag åker.
Som till exempel bankärenden, betala alla räkningar, ringa försäkringsbolag osv. Igår fick jag hjälp att få på vinterdäcken på bilen och jag har tvättat klart. Det känns mycket lugnare nu, och jag längtar verkligen tills jag sitter på planet mot New York på tisdag! På tisdag! Det är då vi börjar resan, jag och min dotter. Mot Hawaii! Helt sjukt underbart! Nu är det lite som ska inhandlas, som svenskt kaffe vilket är ett måste. Kaffet i USA är inte att leka med. Otroligt äckligt!

Måste berätta om mitt lilla apotek som är med på resan. Jag äter redan betakaroten och det har jag även med mig. Jag får alltid soleksem av solen annars, men jag slipper det med betakaroten.. Tea tree olja är ett annat måste. Mot insektsbett osv. Jag har även solskyddsfaktor 30, ecos solkräm utan nanoteknik. Och jag kan inte vara utan Secuvies After Sun. Den är helt outstanding. Läker solsveda och eksem på ett kick. Ett Universalmedel. Helt naturligt! Lactiplus, goda bakterier för semestermagen, även om det är mycket rent på Hawaii. OCH!! Inte att förglömma: Cool Down! Min trygghet vid tävlingar! Cool Down är ett speciellt extrakt från grönt te som gör att man blir lugn och fokuserad. Superbra!

Min lunch idag blev en blomkålsgratäng med ost, paprika och kalkonbacon. Tyvärr blev fotot ganska dåligt då jag tog bilden med mobilen då min kamera gått i strejk.

Annons
Blomkålsgratäng på svartrandig tallrik
Foto: Mia Hagenmalm

 

Blomkålsgratäng med ost och kalkonbacon.
2 portioner:
1 litet blomkålshuvud
100 g philadelphiaost
0,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk örter
1 gul eller röd paprika
4 cm purjolök, skivad
1/2 paket kalkonbacon
smör

Gör så här:
Lägg blomkålshuvudet i en kastrull med kallt lätt saltat vatten som täcker hela grönsaken. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10-15 minuter. Känn gärna efter med en sticka. Det ska vara lite al dente (tuggmotstånd).
Häll av vattnet från blomkålen och låt det rinna av i exempelvist ett durkslag. Skiva under tiden paprikan och finhacka löken. Stek i smör tills löken blir genomskinlig. Skär bacon i tärningar och fräs snabbt. Lägg blomkålen i en ugnsfast form. Blanda osten med pressad vitlök och örter och bred på röran
över kålen. Fördela bacon, lök och paprika över blomkålen. Ugnsgratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter på 225 grader. Servera med sallad.

Ha det gott!/ Mia

 

Annons

Dela inlägget
Annons
Annons