Just nu går det att få tag på billig strömming här i Nynäshamn, så då passar jag på att köpa på mig. Jag tycker att det är så gott! 🙂 Och jag gillar gammal hederlig husmanskost. Av min nyinköpta strömming gjorde jag denna gång kräftströmming. Hittade ingen krondill som jag egentligen ville ha till fisken, så det fick bli dillfrön istället.
Kräftströmming:
600 g strömming, rensad
2 tsk salt
krondill eller
2 tsk dillfrö
2 msk dill, hackad
3 msk tomatpurè
1 dl vatten
Gör så här:
Salta den köttiga sidan av strömmingen och rulla ihop den. Lägg strömmingsrullarna tätt i en stor kastrull eller en traktörpanna. Strö över dillkronor eller dillfrö och hackad dill. Blanda tomatpurèn med vattnet och häll det över fisken. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Serveras kall med kokt potatis och en grönsallad.
Ha det gott!/ Mia 🙂