Jag inhandlade en bok häromdagen: Rawfood- hälsosam julmat till hela familjen av Ida Hjort och Ida Kirk Foged!
Där fanns massor av fina julrecept, bland annat denna ljuvliga chokladfudge som jag bara måste testa!
Men nu känner jag att det får vara bra med godis till jul efter denna underbara skapelse, men vissa saker kan man inte låta bli att göra. Nu hade jag inte vissa av ingredienserna hemma, och hade inte lust att köpa heller, men den blev supergod och höll ihop ändå.
Chokladfudge
2 1/2 dl solroskärnor, eko, blötlagda 4 timmar
2 1/2 dl dadlar, blötlagda i 3 dl vatten ca 2-4 timmar
1b dl kakaosmör, finrivet
1 dl kokossmör/
4 msk raw kakaopulver
3 dl vatten, gärna det vatten som dadlarna var blötlagda i.
1 tsk kanel
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Ev pistagenötter till topping.
I ursprungsreceptet ingick även 1 msk lecitingranulat, 1 msk carobpulver och 1 nypa malda nejlikor. Så vill man, ha i det också! 🙂
Gör så här:
Smält kakaosmör med kokossmör i ett vattenbad. Häll av vattnet från solroskärnorna. Använd gärna vattnet från dadlarna. Mixa sedan alla ingredienser till en len smet. Klä in en form med smörpapper och häll i smeten.( ca 17 X 25 cm). grovhacka nötter och toppa fudgen med det. Ställ kallt!
Mia