Ibland vill man att det ska gå fort att laga mat, och ibland tycker man inte att det gör något att det tar tid. Just nu är jag lite oinspererad, och har svårt att komma på något nytt och gott! Wok är ju gott!�
Jag föredrar att grönsakerna har kvar lite tuggmotstånd och då behåller de ju sina vitaminer bättre än när man kokar dem mjuka.
Marinerad sesamkyckling med nudlar
ca 2 portioner:
250 g glasnudlar
300 g kycklingfile
6 msk soja
3 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor, pressade
4 msk sukrin
1/2 dl rapsolja
2 morötter, skurna i smala stavar
100 g champinjoner
1/2 zucchini, i tunna bitar
50 g sockerärtor
1,5 msk sesamfrön
2st röd lök, i klyftor
1 knippe rädisor, skivade
Svartpeppar
Gör så här:
Koka glasnudlarna enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten.
Skär kycklingen i tunna skivor. Blanda en marinad av soja, sesamolja, sukrin och vitlök och blanda hälften av marinaden med köttet. Krydda med peppar. Fräs först köttet så att det blir riktigt geneomstekt.
Lägg sedan i rödlök och morotsstavarna och låt steka med någon minut.
Lägg i zucchini och champinjoner och stek ytterligare någon minut. Tillsätt resten av marinaden, dra ner på medelvärme och lägg i sockerärtor och sesamfrön. Låt bli varmt. Du kan också blanda ner nudlarna direkt, men jag serverar dem vid sidan av.
Ha det bra! Mia 🙂