Detta är vanlig husmanskost, fast i nyttigare tappning!
Jag använder mandelmjöl istället för ströbröd till panering.
Mandelpanerad torskfille med morotsstomp och ärter
2-3 portioner
400 g torskfile, KRAV, tinad
1,5-2 dl mandelmjöl
1 ägg
grillkrydda, ekologisk
Morotsstomp
1 stor potatis, eko
4 stora morötter, eko
20 g smör, eko
1 msk olivolja, eko
0,25 dl riven parmesan, eko
himalayasalt och svartpeppar
Gröna ärter
Gör så här:
Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Koka i lite saltat vatten ca 30 minuter.
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Ta en stor flat tallrik och lägg på mandelmjölet. Doppa torskfileerna på båda sidor i ägget och därefter i mandelmjölet. Ta en klick smör och rapsolja i en stekpanna och lägg ner fisken när smöret börjar ” prata”, alltså fräsa. Sänk värmen, krydda med grillkrydda och låt steka på medelstark värme ca 4-5 minuter på varje sida eller tills fisken är vit rakt igenom.
Häll av vattnet av potatis och morötter. Tillsätt smör, olja och parmesan. Kör sönder rotfrukterna med en potatisstöt. Blir det för torrt, ta mer olivolja. Smaka av med himalayasalt och svartpeppar.
Låt ärterna få ett snabbt uppkok. Servera med fisk och morotsstomp!
Ha en bra dag!
// Mia