I morgon bitti kl 8:00 startar vår resa mot New York och i övermorgon far vi vidare mot VM-tävlingarna i Honolulu på Hawaii! Oiiihhh, vad det pirrar i magen av tanken!
Hawaii är verkligen en paradisö. Jag tävlade där med kören 2008, och jag är riktigt glad att åter få besöka denna pärla! Jag menar, när kommer man till Hawaii annars? Det är ju sååå långt att åka. Det märkliga är att jag ända sedan jag var liten, har velat besöka just Hawaii. Och så får jag åka dit 2 gånger på bara några år. Underbart!
Det är ju Halloween i veckan, eller hur är det? Jag har ingen riktig koll på det där, men har sett att körsystrar lagt upp statusar på Facebook där de firar Halloween i USA just nu. Jag hade tänkt att baka en kaka med pumpa, men tiden har inte räckt till i helgen. Eller! Jag har inte haft någon lust, heter det. 🙂
Så jag är lite fräck och kör helt enkelt en repris på soppan jag gjorde förra året vid den här tiden. Mycket god pumpasoppa!
ca 6 portioner:
1 liten riven Zucchini
2 st finhackad gul lök
4 st finhackade vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk riven ingefära
7 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
2 1/2 st ekologisk grönsaksbuljongtärning
saft och skal av 1 st lime
1 st pepparfrukt
1/2 dl färsk hackad koriander
2 msk kokosolja med smak
ev salt och peppar
färsk persilja eller riven morot för garnering
Kärna ur pepparfrukten och finhacka den.
Fräs lök, vitlök, pepparfrukt och koriander i kokosolja.
Rör hela tiden så att det inte blir bränt, annars är det risk för att löken smakar beskt.
Häll på vattnet, vinet och tillsätt buljongtärningar och koka upp. Lägg ner bitar av pumpan. Låt koka i ca 15 minuter eller till pumpan är mjuk.
Tillsätt kokosmjölken och smaka av med lime och limeskal och ev salt och peppar.
Häll ner den rivna zucchinin och låt soppan få ett snabbt uppkok.
Mixa soppan med stavmixer direkt i grytan.Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna.
Toppa soppan med rostade pumpakärnor och färsk persilja eller riven morot.
Ha det gott nu! Det ska jag ha! / Mia