Till påsk gjorde jag en riktigt god paj, egentligen till Kureras påskbuffè, men tänkte lägga upp den här i min blogg också, så jag har mina recept på plats. Pajen var otroligt god och hade en försvinnande åtgång.
Så gillar du mörk choklad och hallon, gör den!! kanske gott till helgen? 🙂
Botten:
3dl hasselnötter
1 dl mandel
12 dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
5 msk kokosolja
Lavendelkräm:
100 g philadelphiaost
1/2 citron, saften av
1 1/2 dl sukrin melis
2 msk torkade lavendelblommor
500g frysta blåbär och hallon
Glasyr:
1 1/2 dl kokosolja
7-8 msk raw kakao
2 tsk agavesirap
Gör så här
Mixa hasselnötter och mandel till ett mjöl och lägg sedan ner dadlar och kokosfett och kör en stund så att allt blandas.
Täck en springform med bakplåtspapper. Olja gärna kanterna med kokosfett. Tryck ut nötsmeden jämt i formen.
Låt stå kallt minst en timme.
Vispa philadelphiaosten med övriga ingredienser till lavendelkrämen.
Ställ kallt och låt få dra en timme så att lavendeln börjar ta smak i krämen.
Ta ut formen och bred över lavendelkrämen på nötbotten.
Smält kokosfett och vispa ner raw kakao och agavesirap tills det löser sig. Det ska inte koka.
Lägg på de frysta bären på nötbotten.
Ringla över kokos- och chokladsåsen.
Eftersom bären är frysta så stelnar den direkt.
Låt gärna stå en stund innan du skär upp den.
Servera med vispad grädde.
Ha det gott! // Mia