Vilken härlig dag det är i dag.
Solen värmer riktigt gott, och de kalla vindarna som har bidragit med kyla de sista dagarna har mojnat.
Det är riktig sommar nu. Underbart.
I dag till frukost gjorde jag pannkakor på grönbanan mjöl och åt frukosten sittande på balkongen. Solen har inte tagit sig dit ännu på morgonen men det var härligt varmt ändå. Jag riktigt njöt i försommaren.
Grönbananmjöl är ju helt nytt här i Sverige och jag har länge varit nyfiken på det.
Grönbananmjöl som är naturligt glutenfritt tillverkas av gröna omogna matbananer och innehåller Resistent Stärkelse 2 (RS2), som är en typ av stärkelse som inte tas upp av tunntarmen, utan når oförändrat tjocktarmen där det omvandlas till näring åt de goda tarmbakterierna. Därför rekommenderar man mjölet speciellt för en bra tarmhälsa men absolut även för diabetiker då RS2 kan reglera blodsockret. RS2 kan även ge en ökad produktion av smörsyra- och fungera som probiotika, minska inflammationer i tarmväggen och stärka ditt immunförsvar.
Man rekommenderar bananmjölet till glutenintoleranta och alla som vill förbättra sin tarmhälsa, men även till diabetiker som kan få ett lägre morgonsocker.
Du kan blanda grönbananmjöl med andra mjölsorter och bananmjölet och är en utmärkt ingrediens i soppor, såser, bröd, gröt och barnmat. Mjölet är även rik på fibrer, kalium, magnesium och järn.
Jag gjorde mina pannkakor efter receptet på påsen.
Grönbananpannkaka
6 stycken små pannkakor
6 msk grönbananmjöl
2 dl vatten
3 ägg
1 nypa salt
Jordgubbssylt med chiafrön
4 dl jordgubbar
1 banan
1/2 citron-saften av
2 -3 msk chiafrön
ev 1 tsk honung
Gör så här:
Måtta upp grönbananmjöl i en bunke. Vispa ner vatten och ägg samt salt. Stek i kokosolja på medelhög värme. Vispa i smeten innan varje pannkaka.
Jordgubbssylt:
Mixa alla ingredienser och häll upp i en ren glasburk. Låt stå svalt en timme innan servering.