Annons

Piercing har ingenting med mat att göra, men är anmärkningsvärt tänkvärt!!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
Om kostens betydelse för vår hälsa och vårt immunförsvar.
14 mars, 2013
Öra med punkter

Jag tänker alltid när jag ser någon med piercing: Undrar om han/hon vet att en piercing kan störa hela det kroppsliga systemet!? T ex de som har hela öronen fulla med små pärlor, eller de som har i ögonbryn, näsan, i tungan eller kanske i naveln.

Jag tror att jag skulle bli betraktad som knäpp om jag påpekade det!

Jag är uppvuxen i ett hem där min mamma började arbeta på 70-talet med zonterapi. Hon gjorde stor revolution på den tiden, då hon var bland dem första, (eller kanske hon var den första?), zonterapeuterna i Sverige. Tidningar och människor ringde som galningar för att få en intervju eller en tid behandling. Det var helt sanslöst! Vi kunde inte ringa ut på flera veckor kommer jag ihåg. Telefonen gick varm av ingående samtal.
Med tiden har min mor också utbildat sig i kinesisk akupunktur och homeopati och dessutom skrivit flera böcker i ämnet zonterapi, homeopati och akupunktur. Min mamma är min guru!, och det är från en av hennes böcker, Homeopati & Healing som jag har hämtat denna information.

Annons

Min systrar har gått i mammas fotspår, men jag gick min egen väg. Mina intressen har alltid legat för det konstnärliga och min största passion; sången och musiken.. Ändå hamnar jag inom detta med hälsa på livets väg, så småningom. Man blir verkligen präglad av sin barndom och uppväxt.

Vi har meridianer i kroppen, och påverkas negativt av att hela tiden ha ett främmande föremål sittandes på en plats. När jag har påpekat det för mina döttrar som ett exempel, har de sagt: Men mamma! Då får jag ju akupunktur hela tiden! Det måste ju vara bra! Det är bara det att när man ger akupunktur, gör man det med jättetunna nålar och nålen får sitta 30-45 minuter. Nålarna leder ökand energi till kroppens olika meridianer, till det organ respektive kroppsdel, punkten man sätter nålen i, är avsedd för. Sätter man en piercing i en akupunkturpunkt blockerar man istället för att öppna energiflödet, just för att föremålet sitter kvar.

Öronen har många punkter enligt akupunktur. Punkter som påverkar meridianderna i kroppen. Det kan ställa till det ordentligt. Barnlöshet, eksem, allergier värk och så vidare.

Tittar man på öronmusslan liknar det ett foster som ligger med huvudet upp och ner.akupunkturpunkter i öra

I ytterörat finns 106 mycket kraftfulla akupunkturpunkter som har direktkontakt med olika kroppsdelar och inre organ. När man piercar örat kommer man åt många av dessa olika punkter, och kan på så sätt blockera energiflödet till olika delar i kroppen. Följden kan bli värk och sämre funktion hos organet i fråga.

Annons

Hela ytterkanten i örat där man ofta placerar ringar är kopplat till rörelseapparaten, rygg, höfter armar, ben och skuldror. På örsnibben finns punkter för ögon, örat och gomen. Meridianer för stora kroppspulsådern löper i fåran på örats baksida.

Om man piercar naveln kan det orsaka fertilitetsproblem.

De starkaste punkter vi har, är de som sitter i näsvingar, ögonbryn och läppar.

Akupunktur i yttre ögonbrynet används för behandlingar för synproblem, depressioner och värk i ögonen. Har man piercing där, blockera man energiflödet till huvudet så att man kan få värk. Mitt på ögonbrynet finns en kraftfull akupunkturpunkt som är kopplad till pupiller och synnerven. Piercing här kan få negativa konsekvenser för syn och ögon.

Näsvingarna är kopplade till bihålor, näsans slemhinnor, tjocktarm och lungor. Med akupunktur behandlar man denna punkt just för störningar i dessa organ. Har man piercing i näsvingen kan man få besvär med andningsorganen.

Annons

Det var bara det jag ville förmedla denna gång!

Ha det gott! / Mia

 

 

 

12 mars, 2013 0
Omelette med keso och tomat på vitt fat med svarta ränder

Jag brukar slänga ner allt möjligt i min omelett på morgonen. Man tager vad man haver i kylen så att säga.

I morse blev det keso och tomater! 🙂

Omelette med keso och tomat på vitt fat med svarta ränder
Foto: Mia Hagenmalm

Omelett med keso och tomat

Annons

1 person:
2 ägg
2 msk keso naturell
2 små plommontomater
1 krm herbamare örtsalt
lite chiliflakes

Rör ihop allt i en skål och stek i kokosolja utan smak. Toppa med krasse!

Ha det gott! / Mia

Dela inlägget
Annons
11 mars, 2013 0
Tapenade på valnötter och granatäpple med marinerade kycklingben och potatis&lökmos

Oj vilket fint dop det var i helgen! Lilla Alva skötte sig jättefint och det gjorde gudföräldrar och föräldrar också. Och Alvas föräldrar hade gjort sååå mycket mat och bakverk. Träffade många släktingar, familj och vänner. Mysigt!

Mat ja! Jag fick med mig en doggybag till vår lunch i dag. Oj vad jag njöt av den. När Jennifer och Johan lagar mat är det inte bara en rätt. Här var det buffè av den läckraste sorten. Och min dotter Jennifer hade gjort så vackra tårtor. Man kan tro hon är konditor.

Kolla bara dessa underbara tårtor!

Grön tårta med sovande baby i porslin i blomma av marsipan Foto: Mia Hagenmalm

Annons
Chokladtårta med sovande porslinbaby
Foto: Mia Hagenmalm[/caption]

 

I kväll gjorde jag en så jättegod tapenade och serverade den tillsammans med kycklingben och Potatis&lökmos.

Tapenaden är riktigt nyttig. Den består av både valnötter som är väldigt vitaminrika och innehåller betakaroten, C -vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D och E-vitaminer. Granatäpple är en väldigt antioxidantrik frukt som kryllar av flavonoider. Den kan fördubbla antioxidantvärdet i blodet och enligt studier hämma både prostata och bröstcancer.

Valnötstapenade med granatäpple i glasskål
Foto: Evelyn Hagenmalm
Kycklingben, grillade med potatis-och lökmos, samt valnötstapenade med granatäpple och sallad på vitt vackert fat
Foto: Mia HagenmalmTapenade

 

Annons

Tapenade på Valnötter och Granatäpple
1, 25 g valnötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 granatäpple
1/4 bit chilipeppar
300 g urkärnade gröna oliver, finhackade
1/4 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1/2 dl saft från pressad citron
1 msk limesaft
3 msk granatäpplejuise

Gör så här:
Mixa vitlök i en mixer. Tillsätt valnötter och hacka dem. De ska inte vara för malda. Rensa chilifrukt från frön och finhacka den. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
Blanda alltsammans, och smaksätt med citron, limesaft och granatäpplejuise.

Marinerade kycklingben
2 portioner:
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 krm chiliflakes
1/2 msk tandorikrydda
1/2 citron,saft och rivet skal av
2 msk agavesirap eller flytande honung
2 msk soya

Gör så här:
Tvätta/gnugga citronen med vinäger och skölj av den i vatten innan du river denRör i hop alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingbenen i en plastpåse och häll i marinaden. Låt marinera minst 1 timme i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingbenen på ett ugnssäkert fat och sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter

Potatis-och lökmos
6 -7 medelstora skalade potatisar i mindre bitar
2 röda lökar i klyftor.
ca 2-3 dl mjölk
25 g smör
salt och peppar

Annons

Gör så här:
Koka potatis och lök mjuka i lite saltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen lite med en potatisstomp. Häll på smör och lite av
mjölken och vispa moset med elvisp.Häll på mer mjölk om du vill ha ett lösar mos. Smaka av med salt och peppar.

Servera med valnötstapenade, kycklingben samt en sallad. Drick vatten med skivad gurka eller citron till, så får du en basisk dryck till maten. 🙂

Ha en bra dag! Mia

 

 

 

 

Dela inlägget
Annons
8 mars, 2013 0
12-års tårta rosa, chokladtryffel
Jag försöker att undvika all raffinerad föda i det vardagliga livet, så långt jag kan. Vetemjöl till exempel. Det är INTE för att jag följer någon diet, utan för att jag vet vad vetemjöl gör med kroppen. Dels är det försurande för kroppen.(Läs gärna mitt tidigare inlägg om syra/basbalansenhttps://kurera.se/blogg/mia-hagenmalm/2012/10/10/underbara-mandel-och-varfor-jag-tjatar-om-bas-och-syrabildande-foda/). Vetemjöl kan orsaka skador på tarmen och innehåller höga mängder av tungmetallen kadmium. När vi äter eller dricker något som innehåller många snabba kolhydrater som finns i te x vetemjöl och andra raffinerad föda, skapar vi ett rent kemiskt sockerberoende.Det innehåller också fler tomma kolhydrater än tex socker och godis och kolhydrater höjer blodsockret väldigt fort och man känner sig snabbt piggare och uppåt. Man får en sockertopp! Det är för att socker triggar vårt belöningssystem/noradrenalinet som är ett blodsockerhöjande hormon. Men man blir snabbt trött igen. Ju högre blodsockerstegring, desto mer utsöndrar kroppen hormonet insulin, som är ett sätt för kroppen att sänka den höga blodsockerhalten till mer normala nivåer. Höga insulinnivåer gör att kroppen lagrar fett, vilket i sin tur kan bidra till diabetes och andra sjukdomar. Men visst gör jag undantag ibland.

Som i onsdags då min dotter fyllde år. Då åt jag tårta med vete och socker. Min dotter Jennifer hade bakat den till sin lillasyster. Visst är den fin? 🙂 Det var en chokladtårta med chokladtryffel i mitten. Oj så god! Ska försöka baka en sån utan mjöl och socker någon gång.

12-års tårta rosa, chokladtryffel
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

Och i morgon ska ett av mina barnbarn, Lilla Alva döpas. Förmodligen kommer jag smaka något av Jennifers och Johans goda bakverk. Antar att det blir mat också. Alvas föräldrar arbetar båda som kockar och det brukar bli massor av god mat och bakverk. Jag hörde något om hallonsås. Är nyfiken på vad som ska serveras till. 🙂

Till fredags-lördagsmyset har jag bakat en citronkaka. Den blev riktigt god. Känns lite hård/knäckig just när man tar en tugga, men sen formligen smälter den i munnen. OBS! Kakan innehåller inte bakpulver, så jag har inte glömt någon ingrediens.

Citronkaka och grädde på vitt fat/ blå blom
Foto: Mia Hagenmalm

Citronkaka:
175 g smält smör
2 ägg
3 dl sukrin
1 msk fiberhusk
rivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citron
2 dl mandelmjöl
Pofiber och smör till formen
Garnering:
Sukrin melis

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en rund sockerkakasform, jag använder pofiber istället för ströbröd.Tvätta/gnugga citronen noga i vinäger. Vinäger tar bort eventuella bakterier och kemikalier. Tvätta den sen i vatten. Riv skalet smått. Blanda ner ägg socker, citronskal och saft i det smälta avsvalnade smöret. Mandelmjölet ska i sist. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter längst ner i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. När kakan svalnat, pudra över sukrin melis och servera med vispad grädde.

Trevlig helg! 🙂 Mia

Annons

Dela inlägget
Annons
7 mars, 2013 0
Arganolja i flaska på ekbänk

Mitt hår är alldeles för d-ligt just nu. Torrt, vintertrött, elektriskt och flygigt! Gjorde en inpackning av 2 äggulor ( Jag har ganska långt hår), blandat med några droppar kallpressad ekologisk arganolja.

Arganolja i flaska på ekbänk
Foto: Mia Hagenmalm

Jag lät det sitta 1 timme sen tvättade jag ur det med Rosenseriens rosenshampo.

Håret blev jätte blankt luftigt och snyggt! Kommer att göra den inpackningen alltid!

Annons

 

Dela inlägget
Annons
5 mars, 2013 0

Aj! I morse tar jag ut en skållhet gryta ur ugnen. Det var vatten i den. Jag tar den med grytlappen, men sen när jag ställt den på diskbänken och ska hälla ur det varma vattnet tänker jag mig inte för och tar jag den med bara handen. Det gjorde ont! Brände mig över hela handflatan och fingrarna. Kallt vatten förstås i första hand. Minst 5 minuter. Tur att man i sådana här fall har grejer hemma. Min aloeverablomma! Knipsar av ett blad och stryker saften från blomman över handen. Det lindrar. Har på aloeveragel också. Hoppas att jag slipper blåsor.

Annons
Dela inlägget
Annons
Annons