Ibland kan jag sakna att inte äta bröd. Som ett exempel, när det serveras snittar med goda röror på.
Visst kan man skrapa av röran och äta utan bröd, men det är ju gott att ha något att tugga på också.
Ett bra alternativ är att ugnsrosta potatis i 10-12 cm-tjocka skivor med lite olivolja och flingsalt och sedan
göra en god röra att lägga på. Uppskattat och smarrigt på buffebordet.
1 kg potatis
olivolja
flingsalt
Gör så här:
Lägg potatisskivorna på en ugnsfast plåt. Ringla över med olivolja och strö på lite flingsalt. Blanda runt ordentligt med händerna. Sätt in i mitten av ugnen på ca 175 grader och rosta dem tills de fått fin färg ca 25-30 minuter. Ta ut och lägg på fat.
Jag gjorde två goda röror. En med bacon och rostad vitlök och en med rostad paprika och gräslök. Smaskens! 😉
Paprikatvist:
ca 150 g philadelphiaost
5 små Angello paprikor
2 msk finhackad gräslök
salt och peppar
Gör så här:
Rosta paprikan i mitten av ugnen på ca 175 grader i ca 5-10 minuter. ta ut och dra av ytterskalet på paprikan. Mixa ihop med övriga. ingredienser. Smaka av med salt och peppar
Bacontvist:
150 g philadelphiaost
1/2 paket bacon i små bitar
2 vitlöksklyftor, ugnsrostad
peppar
Gör så här:
Knaperstek bacon och ugnsrosta vitlöken i 175 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna. Mixa/ pressa vitlöken och blanda alla ingredienser. Smaka av med peppar. bacon är salt så du behöver inte salta.
Garnera potatisskivorna med rörorna. Dekorera med gräslök och eller persilja.
Må så gott! Mia 🙂