Häromdagen gjorde jag en liten förrätt till mig själv, bara för att lyxa till det lite i vardagen. Enkelt och snabbt.
Potatiskaka med creme fraiche och rom
1 potion
2 medelstora potatisar
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar.
1 msk kaviar/rom
1 msk creme fraiche
lite hackad rödlök
Skala potatisen. Riv den i strimlor. Smält en klick smör och rapsolaj i stekpannan. Lägg ner potatisen och platta till den till en kaka.Krydda med salt och peppar. Stek på medelsvag värme ca 5 minuter sida. Kolla med gaffel om potatisen är genomstekt.Kakan får gärna ha en lite brun stekyta. Låt svalna något. Lägg en klick creme fraiche, rödlök och rom på kakan. lite sallad och tomater är gott till. Njut! Mums!
(Ibland har jag gjort två stora potatiskakor och en svampstuvning när vi är fler som ska äta: Lägg den ena potatiskakan på ett fat. Häll på svampstuvning, exempelvis champinjon eller kantarell. Lägg den andra potatiskakan över. Servera till exempelvis en bit stekt kött).
Ha det gott! / Mia