Detta recept hittade jag på Erica Palmqrantz blogg-ett recept på Oreo Coockie Ice Cream Sanwish.
Det såg så gott ut att jag testade det häromdagen. Och det var riktigt absolut jättegott. Helt makalöst god!! Du måste testa! Jag modifierade dock glassen lite och hade i päron och vaniljpulver i cashewsmeten vilket inte stod med i receptet.
Alla ingredienser jag använder är ekologiska.
Raw Coockie Icecream Sandwisch 8st
Deg:
3 dl valnötter
3 msk raw kakao
(5 droppar pepparmynta)
5 dadlar
1 nypa salt
Fyllning
2 dl cashewnötter
1/2 päron
1 msk agavesirap
(Ev. några msk vatten)
1 msk lecitin ( kan uteslutas)
1 msk kokosolja, flytande
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl hackade mackademianötter
1/2 dl cacaonibs eller raw hackad chockad.
Gör så här:
Mixa valnötterna snabbt i en mixer tills de är finhackade och tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du har en formbar deg. Är den för torr, ha i fler dadlar Är den för blöt, ha i mer nötter. Lägg hälften av degen åt sidan. Tryck ut den andra hälften till en botten ca 1 cm tjock.
Smält kokosolja och mixa tillsammans med cashewnötter, päron, agavesirap, lecitin och vaniljpulver till en len, slät creme. Vänd ner hackade mackademianötter och cakaonibs med en slev. Fördela cremen över botten och frys i några timmar. Ta ut och lägg på resterande kakdeg. Frys igen ca 2 timmar! Klart! Skär upp i portionsbitar.
Ta ut och Njut!