Ikväll är det konsert med Stjärnjul i Stockholm igen!
Jag har haft en retfull förkylning sen flera veckor tillbaka, som inte vill bryta ut, men den sitter där i bröstet. Förra veckans konserter gjorde mig lite hes och jag fick hosta när jag sjöng. Dels är det väldigt torr luft i lokalen, dels har vi scenrök vilket ger ännu torrare luft. Det gäller att boosta med riktigt mycket vatten innan man går upp på scen! Denna vecka har jag också kört med kollodialt silver-silvergrogg. echinasea och Propex Mixtur som är lenande för stämmbanden, varje dag. Varje morgon har jag även druckit ”Singers Tea” : Äppeljuice med riven ingefära, färskpressad citron och manukahonung!
I morgon är det lucia, och snart är det jul!
I år har jag gjort lite annorlunda saffransbullar, eller annorlunda raw saffranbollar istället för saffransbullar!
Dessa små saffransbollar är mycket crunchigare än fudgen jag gjorde förra helgen och är utsökta, goda och saftiga och passar ju ypperligt till glöggen som jag gav recept på här:granatappleglogg/
10 st Raw Saffransbollar
1 dl mandel, naturell, EKO
1 dl cashewnötter, naturell, EKO
0,5 g saffran
1 msk vatten, hett
1 msk kokosolja utan smak, EKO
4 osvavlade aprikoser, EKO
1/2 dl russin, EKO
1/4 dl riven kokos, EKO
1 citron, skal av, EKO
1-2 msk citronsaft, EKO
40 g hasselnötter, grovt hackade, EKO
Till garnering: Riven kokos eller hackade nötter
Gör så här:
Mixa mandel och cashewnötter fint. Lös upp saffran i en matsked hett vatten och låt svalna. Tillsätt den torkade frukten, saffran, riven kokos och citronskal, saft och mixa till en jämn deg. Testa att de går att rulla till bollar. Vänd sedan ner hackade hasselnötter och jobba in dem i degen. Smaka av! Tillsätt mer citronsaft om du tycker att det behövs. Rulla till bollar och garnera med kokos eller hackade nötter