Igår var jag på genrep för bästa Rönninge Show Chorus som i dagarna åker till Las Vegas
och lämnar över guldmedaljen till den kör som tar hem världsmästerskapen i årets tävlingar i helgen.
Ni som läser min blogg vet att min kör Rönninge Show Chorus vann VM i Las Vegas 2016.
Åh! Vilket framträdande de uppvisade.. Helt fantastiskt! Måste säga att jag är otroligt stolt över att ingå i denna kör. Jag bara måste sätta klockan på ringning för att se live på webcasten när de framträder med sitt Swanset, tidigt på söndag morgon, svensk tid. Jag själv har ju tagit ett sabbatsår från kören för att plugga, men nu är jag riktigt sugen på att få börja igen och jag är tillbaka lagom till vi repeterar Stjärnjul. Det ska bli så kul!
När jag kom hem efter genrepet igår kväll kom jag att tänka på att det ju är kanelbullens dag idag. Och det vill jag ju fira! Men det var knappt om tid och sent så jag var lite lat och återupplivade ett av mina gamla recept på rawfood kanelbullar, ett mycket nyttigare alternativ till den sedvanliga kanelbullen. Men minst lika goda!
OBS! Jag använder endast ekologiska ingredienser i mina bullar
Ha en fin dag!
Mia
2 dl mandelmjöl
2 dl dadlar, Blötlagda i minst en timme
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja utan smak
Mixa ihop alla ingredienser. Blir ”degen” för torr, ha i fler dadlar eller kokosolja. Pröva dig fram. Tryck ut degen i bullpapper och ställ kallt, gärna i frysen.
Fyllning:
10 dadlar
1/2 dl russin
1 msk kanel
1/2 dl cashewnötter, blötlagda ca 3-4 timmar
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja
Mixa dadlar och russin med vatten och kokosolja. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills du har en jämn smet. Toppa de färdiga ”bottnarna” med smeten. Ställ kallt. Istället för pärlsocker dekorerade jag bullarna med kokosflingor.
Tips!
Du kan också kavla ut ”bulldegen” mellan två bakplåtspapper, bre över fyllningen, rulla ihop som en vanlig bulldeg och skära i bitar.