Det har blivit mycket vegetariskt sen jag började min detox. I går gjorde jag varm potatissallad med grillad halloumi och tomatsalsa. En enkel rätt som är lätt att sno ihop, men som blir så extra lyxig med tillbehören. När man kommer hem sent på kvällen har man ingen lust att stå i timmar vid spisen, så något som sköter sig nästan själv är att föredra. Potatisen i salladen är förkokt för att det ska fortare. Sen är det bara att skära ner lite grönt som passar ihop, av det man har hemma och stoppa in det i ugnen ca en halvtimme.
Varm potatissallad ala Mia
2 portioner:
4-5 kokta potatisar
1/2 zucchini,
1/2 röd lök
2 stora tomater eller fyra mindre
1 nypa ruccolasallad
150 g halloumi
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skölj zucchini och tomater och skär alla grönsaker och potatis utom ruccolan i lite större munsbitar. Blanda omkring dem i formen. Strö på flingsalt och svartpeppar
och ringla över lite olivolja.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter tills grönsakerna fått färg och känns klara. Ta ut och blanda med ruccolasalladen.
Tomatsalsa på mitt vis:
15 coctailtomater, skurna i små bitar
1/2 gul lök, hackad
1/2 dl olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk honung, flytande
1 krm sambal oelek
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1/2 msk finhackad koriander
herbamare örtkrydda
Gör så här:
Skär tomaterna i små bitar och finhacka löken. Blanda olivoljan med honung, sambal oelek, vinäger och vitlök. Smaka av med lite örtsalt. Häll det över tomat- och lökblandningen och rör ner koriander. Låt stå och dra en stund. Koriander kan man utesluta om man inte gillar det.
Ta fram en grillpanna eller stekpanna. Skär halloumin på längden och grilla/stek den i rapsolja tills den fått fin färg. Dekorera potatissalladaden med osten. Servera med tomatsalsan.
Ha en fin dag! / Mia 🙂