Denna vecka tänkte jag göra ett inlägg med middagsförslag dag för dag!
Jag börjar med en vegetarisk måndag, quinoasallad med sötpotatis och chilidressing. Quinoan ger dig den protein du behöver, men salladen går naturligtvis att servera med exempelvis stekt kyckling eller något annat gott!
Rödlökssalladen smakar underbart gott och skulle med fördel kunna serveras med en bit grillat kött! .-)
Quinoasallad med chilidressing
2 dl röd quinoa, eko
1 sötpotatis, eko
1-2 msk olivolja, eko
1/2 gurka, eko
6 skogschaminjoner, eko
1/2 dl pumpakärnor, eko
1 grönsaksbuljongtärning, eko
Svartpeppar och örtsalt
Dressing
1/2 dl olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 citron, eko + skal
2 krm flingsalt
Några droppar vinäger
1 msk honung
Rödlökssallad
1/2 röd lök, eko
1/2 dl vatten
1 msk vinäger
1 tsk kokossocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader
Koka quinoan enlig anvisning på paketet i buljong. Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Ringla olivolja över och se till att potatisen blir väl inoljad. Strö på örtsalt och svartpeppar. Sätt in i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Rosta pumpakärnor i en torr het stekpanna tills de fått färg. Blanda alla ingredienser till chilidressingen.
Skär rödlök i skivor. Blanda ihop vinäger med vatten och kokossocker. Häll över rödlöken och låt stå och dra minst en halv timme.
När quinoan är klar, ta av från värmen och häll bort eventuell vätska. Sklal och skär gurkan i bitar. Skiva chamoinjoneran och fräs lätt i smör eller kokosolja. Blanda samman alla ingredienser till salladen och slå över dressingen. Blanda om och låt stå och dra en stund så att smakerna framkommer ordentligt. Servera med rödlöksallad.
Ha en bra dag// Mia