Chiapudding är både mättande, nyttigt och gott – och dessutom ett recept man ständigt kan variera. Det gäller bara att vara lite kreativ.
Här är ett somrigt recept med kokosmjölk, vanilj och jordgubbar.
Chiafrön är bland annat bra för en jämnare blodsockernivå. Läs mer om varför du ska äta chiafrön.
Här hittar du fler recept på chiapudding
Fakta
Receptet kommer från Holistic.
Portioner: 1
Ingredienser
Läs också: Måste man krossa chiafrön för att tillgodogöra sig näringen? Experten svarar
3 msk Holistics ekologiska chiafrön
ca 100 ml kokosmjölk
ca 100 gram jordgubbar (eko eller sköljda noga)
Holistics Kokosflingor
½ tsk Vaniljpulver
½ tsk Kanel
Banan (eko)
½ tsk Holistics C vitamin syraneutral
Läs mer om C-vitamin i Näringsguiden
Gör så här
Mixa ihop chia, kokosmjölk, jordgubbar, vanilj, C-vitamin och kanel.
Tillsätt eventuellt mer vätska om det blir för tjockt. Toppa med banan, kokosflingor och några bär.