Annons

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Undrar kring näringsupptaget i sesamsmör?

26 januari, 2025
Hej Undrar kring näringsupptaget i sesamsmör, det är ju mixat. Är det att jämföra med att blötlägag och mixa på egen hand? Äter Kung Markattas tahini till frukost på rågknäcke.
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga

Anledningen till att man gärna vill mixa eller blötlägga frön, är för att det ökar tillgängligheten av fröets innehåll och näring. Jag skulle misstänka att det blir likvärdigt resultat av att blötlägga vs mixa frön, då båda dessa tillagningssätt gör att oljor och näring blir mer tillgängliga. Det viktiga är att tänka på att mixa frön precis innan användning, eftersom växtoljor lätt kan oxidera. När man gör ett frösmör, så mixas visserligen fröna men frågan är hur det påverkas om du inte äter det på en gång? Det kanske du kan fråga Kung Markatta om? Ofta lagras det länge, och då är det viktigt att det inte förvaras för ljust och varmt, så att det inte uppstår oxidation.

Varma hälsningar Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons