Vilket fett ska jag steka i?

Hej!
Jag skulle gärna vilja veta vad som du tycker är det bästa fettet att använda vid stekning. Jag brukar nästan alltid steka i olivolja men har nu läst att det inte är så bra. Jag vill inte använda smör eftersom min man är bypass opererad och inte bör äta animaliska fettprodukter.

Cathrine Schück svarar:

Hej! Jag tycker heller inte att olivolja är så bra att steka i. smör är faktiskt mycket bättre. Smöret hjälper ju bara till att ge en yta, det är ju inte meningen att ni ska äta smöret, bara steka i det. Allra bäst är att istället koka eller sjuda maten, gärna i en god buljong. En bra så kallad lantbuljong är det bästa.
Jag har själv skippat all stekning, och när jag vill ha en yta på något så bakar jag i ugn istället. Mycket skonsammare för hela kroppen.
Lycka till!
Cathrine

Ställ din egen fråga till Cathrine Schück

Vilket fett ska jag steka i?

Fråga till Kostrådgivare

Hej! Jag skulle gärna vilja veta vad som du tycker är det bästa fettet att använda vid stekning. Jag brukar nästan alltid steka i olivolja men har nu läst att det inte är så bra. Jag vill inte använda smör eftersom min man är bypass opererad och inte bör äta animaliska fettprodukter.

Läs mer →

Hur kan jag få tillbaka energin och gå ner i vikt?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine, Jag hoppas du kan hjälpa mig och ge mig lite bra vägledning och tips. Jag är en kvinna på snart 50 år, och i klimakteriet. Nu är det kring tre år sedan min sista blödning. Klimakteriet har varit en mardröm rent ut sagt. Ingen har förvarnat mig för detta elände. Min gynekolog menar […]

Läs mer →