Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Groddat är godast

Lyxigt värre

Jag är så innerligt glad att alla människor gillar olika saker och tycker olika saker är lyxigt. Att vi vill ha olika saker. Att vi trånar efter olika saker.  Då räcker det till alla.

Äta mat som lagats av Michelinkockar skulle av många anses som värsta lyx-lyxen. Är det gott? Är det lyxigt? Många tycker att lyxigt är grädde och smör. Hemma hos vänner serveras det Lyx-lasagne på fredagen. ( Grädde i tomatsåsen) och hos oss, när H ska laga middag av någon anledning slår han upp Per "Heart-stopper" Mobergs recept. Mycket smör, grädde och så.

Är det lyxigt med grädde tycker du? Är det lyxigt att äta mat som lagats av Michellinkockar?  Hos mig skulle höjden av lyx vara att handla grönsaker och rotsaker hos en närodlad landhandel. För att sedan gå hem och laga i ordning.

Eller att checka-in på ett spa under helg, som är helt eko och miljövänligt och man blir serverad gröna ( nyttiga) drinkar och ingen alkohol, maten är helt växtbaserad och havsutsikten är magisk. Skulle inte ha något emot yoga eller stärkande skogspromenader heller.

Eller äta lunch, med mina vänner på ett rawfood ställe.  Med någon som uppskattar sådan mat, inte någon som man måste muta med ( läs helst inte) McDonalds efteråt.

Mina bästa vänner fick möjligheten att äta lyxig, lyxig mat i lördags - alltså sån som tilllagas av Michelinkockar,  och de fick bland annat ät lamtunga, glass med kaviar och örter och läs vidare på menyn:

10363761_10152428829581341_6812727242774710337_n

Så, så här ser menyn ut om man vill lyxa till det.  Låter det gott, tycker du?
Det var nog skithäftigt att var där och få uppleva allt. Dock får inte menyn mina smaklökar att vibrera av upphetsning;D

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vad är hälsosamt?

Blogginlägg

Vad är hälsosamt och vad är nyttigt? Vad tycker du? Vad jag anser vara nyttigt har ingenting med mat att göra utan bara en inställning, alltså vad tror och vilka “sanningar” lever du efter?  What´s in your mind? Jag tänker så här: Om du inte ens vill ha något, alltså det “onyttiga / det syndiga” […]

Grönkålschips i torkugn

barn

Att göra grönkålschips i torkugn är superlätt. Typ så här: 1) Repa av kålen från blasen och tvätta den 2) Lägg i en bunke och lägg på lite olja och salt. Var förskiltig med saltet då jag upplever att när kålen torkar att smakerna bli starkare. 3) Lägg kålbitarna på en torkugnsplåt och in i […]

Grönkål och mangoldtips

Blogginlägg

  Hej och hå! Vi fick lite grönkål och mangold av Maria ( som i sin tur hade fått från sin granne med kolonilott) Jag gjorde: Pesto med grönkål och casewnötter Mixa cawenötter till fint mjöl tillsätt sedan en handfull grönkål och mixa till bra konsistens. Ringla i olivolja och smaka av, ibland kan det […]

utvärdering av en brevväxling

utvärdering av en brevväxling

Blogginlägg

I går var det den 1 oktober och landets ålderdomshem kunde äntligen öppnas. Ni förstå vilket fängelse det har varit för våra gamla. Att bara sitta och glo. Tänk dig. Från i mitten av april har jag och Elsa brevväxlat med SigBritt och det har varit så oerhört givande. Fantastiskt och har gett så mycket. […]

Zucchinitips

Blogginlägg

Nu är det verkligen zucchinitider! Här kommer några ideer på vad man kan göra med den mäktiga grönsak. Vi fick en gigantisk av Maria och den räcker till mycket. Här kommer några tips. Fräs i pitabröd Skär eller mandolina zucchini, morötter och lök fräs grönsakerna mjuka. Ha i tomatås, kryddor som ingefära och vitlök, gurkmeja. […]

Lova mig att göra en sak under hösten, bara en, ok?

Blogginlägg

Nu kommer en pekpinne, ok? Men en ganska viktig sådan, en väldigt viktigt egentligen. Det handlar om vad många gör medvetet och endel gör omedvetet. Några gör på fredagskvällen, någon annan på lördagen, någon ytterligare på söndagen. And life goes on. På måndagen kanske, eller tisdagen. Under mensen, för att någon är “dum” för att […]

Dagbok över en som fastar

Dagbok över en som fastar

Blogginlägg

Det är efter du har avslutat din fasta som det börjar hända grejer, bara så att du vet. Jag avslutade min fasta i onsdags och idag, lördag tömmer jag fortfarande och är drabbad av sura uppstötningar så fort jag äter “sur” mat. Bröd, mejeri, mjölmat är surt och ger mig uppstötningar – idag ska jag […]

Fastar *Dagbok över en som fastar*

Fastar *Dagbok över en som fastar*

Blogginlägg

Idag har jag gjort något som jag aldrig tidigare gjort förr och tänker ta tillfället i akt och föra lite dagbok om hur jag tänker och känner och mår. Fakta: Det här är en fasta som går ut på att dricka fuktjuicer och buljong Vi dricker bara äppeljuice, grönsaksjuice och multifruktjuice, buljong, vatten och örtte. […]

Vad är skillnaden mellan vegan och rawfood?

Vad är skillnaden mellan vegan och rawfood?

Blogginlägg

Det finns likheter mellan vegansk mat och rawfood mat men det är också några viktiga skillnader. All rawfood mat är vegansk men all vegansk mat är inte rawfood Vad är rawfood Det är mat som inte har hettats upp mer än 45 grader ( lite olika skolor angående temperaturen, vissa hävdar bestämt att 43 grader […]

5 saker att göra på jobbet – hemma

5 saker att göra på jobbet – hemma

Blogginlägg

Ok i dessa tider är det många som är hemma och jobbar och jag har märkt att en del uppfattar det som tråkigt och outvecklande och oinspirerande. Det blir lätt att man håller på med hemma saker, som att tvätta, städa och så. Jag vill inte att vi ska göra revolt och skita i jobbet […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)