Annons
Annons

Andra advent. Julkrubbans dag i kyrkan.

Anna Ledberg

Groddat är godast
8 december, 2014
Andra advent. Julkrubbans dag i kyrkan.
Dela inlägget

I går var jag och Elin i Årsta Kyrka på julkrubbans dag. Det var första gången vi var på detta årlig   återkommande engagemang.

20141207_153205

En familjedag utöver det vanliga och jag blev glatt överraskad.

Årstakyrka är en nybyggd kyrka så den är modern och mycket fin. De har bra barnaktiviteter och nu innan jul mycket musikarrangemang, spel och andra aktiviteter.

Annons

I går såg vi ett julspel om St Nicholas, föregångaren till vår tomte. Spelet hette tre påsar guld och handlade om St Nicholas som gav tre påsar guld till en fattig familj, och så flickorna i familjen slapp säljas. Att ge för att hjälpa folk som har det svårt. Är det inte det som julen handlar om egentligen?

20141207_141701
Spelet igång

Vi var i kyrkan i fyra timmar och bakade pepparkakor, gjorde julkort, pysslade, fikade och målade. Hela dagen mådde jag bra och trivdes. Glömde allt annat och fick själslig ro. 

Finns det någon kyrka där du bor? Har de några bra och trevligt nu inför julen? Jag rekommenderar varmt ett besök. Jag kan knappt historien och Jesus och känner att jag behöver lära mig den för det tillhör faktiskt allmänbildning. Ska nog ta med mig Elin och gå på något mer.

Ha en bra dag!

Annons
Annons