Annons
Annons

Hur tar du hand om din själ idag?

Anna Ledberg

Groddat är godast
20 mars, 2015
Hur tar du hand om din själ idag?
Dela inlägget

Jag är fullständigt övertygad över att du tar hand om din kropp på bästa sätt, genom att ge den mat och att ge den motion.  Eftersom du läser min blogg har du ett intresse för mat, naturlig mat och att må bra i allmänhet. Du motionerar säkert lagom och lever hyggligt sunt. Eller har en önskan om det iallafall.  Och det är en bra början.

Men brukar du ta hand om din själ? Hur gör man då? Väldigt förenklat kan man säga att man då lyssnar på sin intuition, den känslan i magen som talar om saker för dig.  Personligen har jag hållt på med själslig utveckling i 7 år och har viss förståelse för hur allt hänger i hop. För allt hänger ihop. Kroppen och själen. Själen och kroppen. Själen är svår och flummig. Det är konstigt –  för det finns inga facit. Det finns inga rätta svar, än de som är rätta för precis just dig. Därför är det så viktigt att man verkligen lyssnar på vad ens själ vill. För den vill dig bara väl.

Det finns flera sätt att lära sig lyssna på sin själ, genom meditation, dvs sitta helt still och inte tänka på något. Jag är ingen hejjare på att meditera och skulle verkligen behöva öva mer på det. ( Känner mig för stressad att bara sitta still och har dessutom för mycket tankar som far runt – saker som jag måste göra…)

IMG_7510
Några av mina böcker i mitt bibliotek
Annons

Andra sätt är att läsa mycket. Men vilka böcker ska man välja då? Det märker du, när du kommer in i ett bibliotek eller bokhandel. Kanske du dras åt en viss bok. Varför dras man åt vissa böcker och inte andra? Ja, det kan säkert också vara en viktig fråga att ställa.

Nu får det räcka med själen idag. Var detta intressant? Vill ni veta mer?

Annons
Annons