Om Kurera

Kurera brinner för att du som läsare ska må så bra du bara kan, både kroppsligt och själsligt.
Vi tycker att det är fantastiskt med den hälsotrend som råder, att investera i din hälsa är det bästa du kan göra för dig själv. Genom att informera, motivera och inspirera vill vi hjälpa dig att må bra.

Vi är övertygade om att bra näring, en aktiv och naturlig livsstil, avkoppling och god nattsömn och en positiv inställning till livet är några av nyckelingredienserna för att så bra vi kan. I såväl vår papperstidning som på vår webb hittar du läsvärda artiklar, de senaste rönen och de bästa tipsen och redskapen för det hälsosamma liv du vill leva.

Kurera älskar mat för hälsan, naturlig skönhet och träning och allt annat som gör gott för kropp och själ. Självklart med ett klimatsmart och kretsloppsvänligt tänk dessutom.

Historia

1999 kom det första numret av papperstidningen Kurera. Tidningen ges ut med fem utgåvor per år och når cirka 85000 läsare per utgåva. Tidningen är framgångsrik och uppskattad av sina läsare och bidrar till upplysning och inspiration – och har dessutom förändrat livssituationen för många läsare.

2012 presenterades Kurera.se, Sveriges bästa wellnessportal för information, tips och inspiration till just det aktiva och hälsosamma liv du vill leva.

 

Kureras journalistik

Kurera är en periodisk tidskrift som lyder under tryckfrihetsförordningen. Tidningen och sajten skriver om hela spektrat av hälsa, kort sagt allt som intresserar våra läsare. Både tidningen och sajten innehåller tips och recept på mat, informativa texter om näring, aktuella intervjuer med kända och okända – alltid med fokus på hälsa och hur de lever sina liv, äter, tränar och hittar balans mellan arbete och fritid, för att må som bäst.

Både sajten och tidningen fokuserar har stort fokus på nya forskningsrön och nyheter inom hälsoområdet. Kurera rapporterar som specialtidning på hälsoområdet om allt som rör hälsa – nya appar för träning och avkoppling, böcker, recept och hälsokostpreparat.

 

Medicinsk ansvarsfriskrivning

Du ska inte förlita dig på informationen på denna webbplats eller i tidningen Kurera, på bloggar i expertsvar, podd eller andra kanaler som ett alternativ till medicinsk rådgivning från din läkare eller annan professionell vårdgivare. Om du har några specifika frågor om ditt medicinska tillstånd bör du kontakta din läkare eller annan professionell vårdgivare. Du bör aldrig fördröja att söka läkarvård, ignorera medicinsk rådgivning eller avbryta medicinsk behandling på grund av information på denna webbplats eller information som du erhåller i Kureras kanaler.

 

Tidningen Kureras distributionsställen

Kureras distribueras i hälsokostbutiker, på gym, hos olika typer terapeuter. Tidningen delas ut på mässor och andra events.
Vårt mål är helt enkelt att finnas där våra läsare finns. Vill du se var finns finns så hittar du det här:
Vi får en stor mängd förfrågningar gällande att kunna prenumerera vilket vi ser över möjligheterna för.
Vill du eller någon du känner bli distributör av tidningen så går det bra att kontakta oss på info@kurera.se

 

Kurera Tidskrift AB är ett eget bolag

Kurera Tidskrift AB är ett eget bolag med en fristående redaktion bestående av rutinerade journalister i egna lokaler, fristående från ägarna som varken har insyn i eller påverkar det redaktionella innehållet.

 

Kurera Tidskrift AB ägs av Hälsokraft Holding AB

2011 förvärvade Hälsokraft Holding AB tidningen Kurera. Den långsiktiga vinningen är att fler får upp ögonen för friskvård och naturlig hälsa utan kemikalier och tveksamma tillsatser.
Det är det gemensamma målet för Kurera och Hälsokraft.

 

Vill du ha kontakt med oss som gör Kurera? Klicka här!