Denna morotskaka innehåller extremt lite kalorier samtidigt som den smakar lika bra (om inte bättre) som en vanlig morotskaka! Det gör alltså inget om man ”råkar” äta upp hela kakan själv! Till råga på allt detta så är den lätt att göra.
Portioner: 8
Ingredienser
Smeten
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk Pofiber
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljarom
3 st ägg
1 dl Stevia strö
1 dl Kesella
1 st finriven morot (normalstor)
0,5 dl vatten
Frostingen
100 g Philadelphiaost
1 dl Stevia strö
2 tsk limesaft
Gör så här
Kakan
1. Blanda ihop kokosmjöl, bakpulver, pofiber, kanel och kardemumma.
2. Vispa i en annan bunke äggen och stevia strö. Det ska bli pösigt.
3. Tillsätt kesellan, den finrivna moroten samt vattnet. Blanda.
4. Tillsätt det torra (p.1) och blanda till en jämn smet.
5. Häll smeten i en springform och grädda på 175 grader i 25 minuter.
6. Tag ut kakan och låt svalna under en bakduk.
Frostingen
1. Vispa philadelphiaosten fluffigt med stevia strö och limesaft.
2. Bred frostingen över kakan.
3. Avsluta genom att toppa med lite kanel.