Enligt en ny studie kan mejeriprodukter och livsmedel med högt GI förvärra din akne.
Det må, tack och lov, vara en myt att choklad orsakar finnar. Men ny forskning visar att andra livsmedel på din inköpslista kan påverka din hy negativt, skriver tidningen Women’s Health.
Bröd, pasta och kakor
Enligt en ny studie, som publicerades i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, kan dieter bestående av mycket mejeriprodukter och livsmedel med högt GI, som bröd, pasta och kakor, förvärra redan befintlig akne.
– Hormoner är den vanligaste anledningen till ökad akne. Mjölk innehåller mycket hormoner även efter bearbetning, säger Jennifer Burris, som ledde studien och forskar inom näringslära vid NYU Steinhardt.
Blodsockersvängningar
Svängningar i blodsockret och höga insulinnivåer är en annan bov, som kan orsakas av både mejeriprodukter och mat med högt glykemiskt index. Även om dessa produkter inte i sig ger upphov till akne, kan de orsaka ytterligare besvär om du redan har hudproblem.
Av Emma V Larsson