Dessa kakor kan varieras med olika kryddblandningar. Man kan också öka mängden på kryddorna om man vill ha en kraftigare smak på dem.
Lite juligare blir de om man tar 1½-2 msk kanel och rivet skal från en apelsin. Då de inte innehåller något socker så triggar de inte igång ett sötsug.
Innehåll, ca 14 st
1 dl cashewnötter
50 g kokosfett
1 dl hela linfrön
2 ägg
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
Lägg cashewnötterna, linfröna och kryddorna i en mixer och mixa ihop allt ordentligt. Ha i kokosfettet, mixa. Knäck ner 2 ägg i blandningen och mixa allt till en smet. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 14 kakor. Lämna lite mellanrum då smeten flyter ut en aning och platta till dem lätt med en gaffel. Grädda i 200 grader i ca 10-15 min, ta ut dem när de börjar få färg. Förvaras i kylskåp.
Recept: Maili Kärki http://mailife.se/