En matig sallad med säsongens grönsaker. Salladen är god som den är men passar även perfekt som tillbehör till grillat eller som en del av en buffé.
Ingredienser
500 g små fina morötter
150 g haricots verts
Saften från en halv lime
100 g gruyere ost eller veganskt alternativ
Örtsalt
2 krm chiliflakes
Svartpeppar
2 kvistar timjan
2 kvistar rosmarin
Persilja
2 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 190 grader. Tvätta morötterna och ta bort eventuell blast. Dela morötterna på längden om de är lite större. Lägg morötterna i en ugnsfast form. Ringla på olja och krydda med chiliflakes, svartpeppar och örtsalt. Blanda med kvistar av färsk timjan och rosmarin, eller valfria andra örter. Baka i ugnen i ca 20 minuter eller tills morötterna blivit mjuka. Ta ut ur ugnen. Ansa och koka haricots verts tills de är mjuka. Blanda ihop haricots verts med morötterna. Tillsätt limesaft och hyvla på gruyereost, toppa med finhackad persilja.