Annons
Annons

Kurera på Allt För Hälsan / Älvsjömässan!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
10 november, 2012
Isabelle och Malin
Foto: Mia Hagenmalm

Var på Allt för hälsan och hälsade på Kureragänget i går! Alla var där och Sigrid Bernson kom också på besök. Kul att stanna en stund och prata.

Isabelle och Malin
Foto: Mia Hagenmalm
Daniel och Sigrid
Foto: Mia Hagenmalm
Annons
Foto: Mia Hagenmalm

 

Gick runt lite och kollade i olika montrar också. Hittade en monter med Rawfood och handlade lite grejer som jag kommer att använda mig av nästa gång jag delar med mig ett matrecept . Det ska bli spännande.

Diskuterade kolhydrater och socker, och hur svårt det är att hålla koll på vad barnen äter när man inte ser. Min dotter som ett exempel, köper ofta godis efter skolan. Fast hon inte får! Hur ska man kunna ha koll på det? Det är ju jätte svårt. Hörde också av min dotter att många barn i hennes klass, (hon är 11år), köper energidrycker som Red Bull osv efter skolan. Hemskt! Läste för ett tag sen om en fjortonårig flicka i England som dog efter att ha druckit två stycken energiläsk. Nu hade den flickan ett hjärtfel som de inte visste om, men hur farligt är det inte? Tänk om mitt barn har hjärtfel? Eller ditt barn? Hur som helst. En dryck som påverkar hjärtat så hårt skulle egentligen förbjudas, när folk kan dö av det. Jag tycker att det åtminstonde ska sättas 18-års gräns på energidrycker! Men sånt görs inte! Däremot är man inne med pekpinnar och förbjuder te x kosttillskott trots att det visat ha en bra inverkan på människors hälsa. Snacka om dubbelmoral.

 

I dag har vi bakat ca 100 lussekatter på morgonen! Min dotter ska samla in pengar till en klassresa och vi ska stå och sälja vid Sjötelegrafen i Nynäshamn i dag.

Foto: Mia Hagenmalm

Senare blir det födelsedagsfest igen. I dag fyller min dotter Jennifer år. Grattis älskade dotter på födelsedagen!

Annons
Annons