Riktig mat & hälsa

Min hyllning till min mamma, och min dotters hyllning till mig!

I går firade jag min mamma på mors dag! Tårtan jag gjorde  till henne, var supergod och blev väldigt uppskattad.(Marängtårta med rabarberkräm).

För en herrans massa år sedan skrev jag en sång till min mamma, och spelade in den i en studio som min goda vän Micke Bergström hade i ett källarföråd på den tiden. Jag tror att han hade lagt en enkel gitarr som komp, och mamma fick låten inspelad på tape, på mors dag eller om det var när hon fyllde år. Hon blev så jätteglad!

Och glad ville vi syskon göra henne även när vi var små. Det var med väldigt enkla medel, som att plocka blommor och bjuda på kaffe på sängen, eller spraya en grå sten med guldfärg, för det tyckte vi blev en guldklimp. Och det var väldigt spännande att smyga ut tidigt på morgonen och plocka gullvivor och liljekonvaljer som vi smyckade frukostbrickan med..

Min hyllning till min mamma på Mors Dag:

Text: Mia Hagenmalm 
En morgon för länge sedan, det var i maj vi var små, då vi tysta gick upp för att fira dig.
Barfota i våra nya träskor, sprang vi bort över ängen där ladan stod.
Och vi plockade blommor av gulaste gull, och vi slutade inte förrän famnen var full.
Sen väckte vi dig med en bricka så fin, denna vårdag för länge sedan när vi var små.

En morgon för länge sedan det var i maj vi var små, då vi tysta gick upp för att fira dig.
En sten sen vi tog en sån där som är grå, och den målade vi fin med guldfärg på
Och vi plockade blommor som du tycker om, och vi dukade en bricka med solsken och sång.
sen väckte vi dig med vår bricka så fin, denna vårdag för länge sedan när vi var små.

Små minnen som lever kvar från det vi var små, känns så roligt och varm att tänka på.
Och mor lilla mor, vem är väl som du? Du finns alltid för oss, trots att vi är vuxna nu.
Så nu plockar vi blommor som du tycker om, och vi dukar en bricka med solsken och sång.
Sen firar vi dig med vår bricka så fin. Lilla mamma, lilla mor, vi älskar dig!

 

Nu på morgonen har MIN dotter som är 12 år hemlighetsfullt pysslat i köket. Det började lukta jättegott av vanilj och choklad efter en stund, och när jag fick komma ut i köket hade hon gjort en jättefin kladdkaka som hon dekorerat med jordgubbar. Den ska avnjutas  i eftermiddag. (Detoxfusk i helgen). 

Kladdkaka med jordgubbar till mors dag från Evelyn till mamma

Foto: Evelyn Hagenmalm

Ha en trevlig söndag! / Mia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]