Riktig mat & hälsa

Min hyllning till min mamma, och min dotters hyllning till mig!

I går firade jag min mamma på mors dag! Tårtan jag gjorde  till henne, var supergod och blev väldigt uppskattad.(Marängtårta med rabarberkräm).

För en herrans massa år sedan skrev jag en sång till min mamma, och spelade in den i en studio som min goda vän Micke Bergström hade i ett källarföråd på den tiden. Jag tror att han hade lagt en enkel gitarr som komp, och mamma fick låten inspelad på tape, på mors dag eller om det var när hon fyllde år. Hon blev så jätteglad!

Och glad ville vi syskon göra henne även när vi var små. Det var med väldigt enkla medel, som att plocka blommor och bjuda på kaffe på sängen, eller spraya en grå sten med guldfärg, för det tyckte vi blev en guldklimp. Och det var väldigt spännande att smyga ut tidigt på morgonen och plocka gullvivor och liljekonvaljer som vi smyckade frukostbrickan med..

Min hyllning till min mamma på Mors Dag:

Text: Mia Hagenmalm 
En morgon för länge sedan, det var i maj vi var små, då vi tysta gick upp för att fira dig.
Barfota i våra nya träskor, sprang vi bort över ängen där ladan stod.
Och vi plockade blommor av gulaste gull, och vi slutade inte förrän famnen var full.
Sen väckte vi dig med en bricka så fin, denna vårdag för länge sedan när vi var små.

En morgon för länge sedan det var i maj vi var små, då vi tysta gick upp för att fira dig.
En sten sen vi tog en sån där som är grå, och den målade vi fin med guldfärg på
Och vi plockade blommor som du tycker om, och vi dukade en bricka med solsken och sång.
sen väckte vi dig med vår bricka så fin, denna vårdag för länge sedan när vi var små.

Små minnen som lever kvar från det vi var små, känns så roligt och varm att tänka på.
Och mor lilla mor, vem är väl som du? Du finns alltid för oss, trots att vi är vuxna nu.
Så nu plockar vi blommor som du tycker om, och vi dukar en bricka med solsken och sång.
Sen firar vi dig med vår bricka så fin. Lilla mamma, lilla mor, vi älskar dig!

 

Nu på morgonen har MIN dotter som är 12 år hemlighetsfullt pysslat i köket. Det började lukta jättegott av vanilj och choklad efter en stund, och när jag fick komma ut i köket hade hon gjort en jättefin kladdkaka som hon dekorerat med jordgubbar. Den ska avnjutas  i eftermiddag. (Detoxfusk i helgen). 

Kladdkaka med jordgubbar till mors dag från Evelyn till mamma

Foto: Evelyn Hagenmalm

Ha en trevlig söndag! / Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]