Annons
Annons

Manipulativa bakterier avgör vad du vill äta!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
18 augusti, 2014

I vårt mag-och tarmsystem kryllar det av enorma mängder olika arter bakterier, och enligt nya rön som nu har publicerats i den vetenskapliga tidskriften BioEassay, styr bakterier vad vi äter. Eller vad vi är sugna på! Bakterier kan alltså kontrollera våra sinnen. Är man sugen på fett eller socker kan det alltså vara en luring av bakterier som bestämmer vad vi vill äta.
Detta har framkommit enligt studier av flera olika forskare i USA.

Vissa bakterier styr alltså vårt sug efter vissa näringsämnen som de livnär sig på. Det gör så att vi luras att äta mer av det som vi egentligen inte behöver.

Vilka manipulativa rackare dessa bakterier alltså är?! Forskarna vet ännu inte hur bakterierna bär sig åt, men man misstänker att effekten åstadkommer av signalmolikyler som mikroberna producerar och frigör i vår magtrakten. Vagusnerven som kopplar samman miljontals nerver med hjärnan tycks spela en viktig roll i det hela.

Dessa bakterier kämpar hårt i våra magar för att behålla sina nicher i ekosystemet.

Annons

Men genom att svälta ut de besvärliga manipulativa mikroberna, kan man alltså bekämpa suget och då ger vi aktivt stöd till deras konkurrenter, andra mikrober som gynnar vår mag-tarmflora.

Mia

Källa: www.dn.se

 

Annons
Annons