Annons
Annons

Nyttigare granatäppleglögg

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
11 december, 2014
Granatäppleglögg i glas stående på en grå bricka på en rödrandig duk, samt ett halvt granatäpple
Granatäppleglögg i glas stående på en grå bricka på en rödrandig duk, samt ett halvt granatäpple
Foto: Mia Hagenmalm

Förra söndagen till den andra advent gjorde jag en jättegod alkoholfri glögg,!
Jag gjorde den av ekologisk granatäpplejuice och den innehöll julens goda kryddor! Supergod blev den! Jag använder absolut ingenting av sötningsmedel, för det behövs verkligen inte. Denna glögg blev väldigt naturlig, läskande och fräsch i smaken. Jag tycker för övrigt inte om sötsliskiga drycker. Alla kryddor i glöggen är för övrigt ekologiska!

Granatäppleglögg
1 liter granatäpplejuice, jag hade Kung Markattas ekologiska

Annons

1 kanelstång
5 st kryddnejlikor
3 st stjärnanis
1 apelsin, skal av

Till servering: 1/2 granatäpple och hackade mandlar eller hasselnötter

Gör så här:
Koka upp granatäpplejuicen med alla kryddor. Ta av och låt stå svalna! Låt drycken sedan stå och dra, gärna flera timmar. Innan servering,sila bort kryddorna och värm upp ”glöggen”, Häll upp i värmetåliga glas eller koppar. Lägg i granatäpplekärnor och nötter! Servera! Njut!

Må så gott!/ Mia

Annons
Annons