Annons
Annons

Tandoorikyckling med sallad och gurkraitasås

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
12 augusti, 2015
Tandoorikycklingsallad toppad med raitasås på ett glasfat

 

Kyckling tycker jag är så tacksamt att laga när man kommer hem från jobbet och egentligen bara vill sätta upp fötterna på varadagsrumsbordet och softa i soffan. Här har jag gjort tandoorikyckling med raitasås och en sallad. Det går snabbt att förbereda och sen klarar sig kycklingen själv i ugnen en stund.

Ha det fint!// Mia

Tandoorikyckling med sallad och raitasås med gurka.

Annons

2 portioner
2 stora kycklingfileer, eko
1 1/2 dl yoghurt naturell, jag använder havre
1 msk garam masal
1 tsk paprikapulver, eko
1 pressad vitlöksklyfta, eko
1 msk riven ingefära, eko
2 msk pressad citronsaft, eko
Himalayasalt och svartpeppar

Gör så här:
Blanda ihiop alla ingredienserna till tandoorin och smeta ut rikligt på kycklingfileerna runt om. Lägg fileerna på en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter så att de fått en fin brun färg. Ta ut och vänd kycklingen och gratinera igen så att andra sidan också får färg.

Raitasås med gurka
1/2 färsk gurka, eko
1 1/2 dl yoghurt, jag använde havre
1 pressad vitlöksklyfta, eko
2 msk hackad koriander, eko
någon droppe olivolja, eko
himalayasalt

Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt stå kallt en stund. Servera kycklingen och raitasås, citron och en sallad eller ris.

 

 

 

Annons
Annons