Ingredienser
8-10 osvavlade aprikoser (beroende på hur sött man vill ha det)
3 msk neutralt proteinpulver
3 msk pumpafrön
3 msk rostade solrosfrön (ej saltade)
3 msk gojibär
1 msk carob
1 msk nyponskalmjöl
40-45 gram extra virgin kokosfett
Gör så här
Smält kokosfett. Mixa aprikoserna till en smet. Ha i resten av de torra ingredienserna och fortsätt mixa. När allt är finfördelat, häll i det smälta kokosfettet och mixa till en ganska kladdig smet.Om smeten är smulig – ha i lite mer kokosfett. Lägg smeten på plast folie och rulla och tryck ihop smeten så att det blir en kompakt rulle och platta till den lite. Lägg i kylskåpet i minst 3-4 timmar. Sedan är det bara att skära lagom stora bitar av den.
Förvara i kylskåp.
Recept av Maili Kärki