Det här är bars fulla av andioxidanter från bär, bra fetter från kokos, nötter och frön samt lättupptagligt protein från äggvita och vassle.
Ingredienser
100 gram blandade naturella nötter
1 dl pumpafrön
1 dl hela linfrön
2 dl bakepro
2 äggvitor
40 gram extra virgin kokosfett
2 msk sultanrussin
2 msk torkade blåbär
2 msk gojibär
3 msk vatten
Gör så här
Smält kokosfett. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Rör i äggvitorna ordentligt och häll sen i kokosfett och till sist vattnet.
Lägg ett smörpapper i en liten fyrkantig form, ca 35×25. Tryck ut smeten med handen så att den blir jämn och platt. Den ska fylla hela formen. Torka den mitt i ugnen på 100 grader i ca 20 min. Den ska vara torr på ytan när man känner på den. Öppna ugnen några gånger för att släppa ut fukt.
Dela ”kakan” på längden och skär varje del i lagom stora bitar så att det blir som avlånga bars.
Fakta
Recept av Maili Kärki. http://mailife.se.