Annons

Protein- och nötbar

Det här är bars fulla av andioxidanter från bär, bra fetter från kokos, nötter och frön samt lättupptagligt protein från äggvita och vassle.

Redaktionen

10 maj, 2012
Protein- och nötbar
Dela inlägget

Det här är bars fulla av andioxidanter från bär, bra fetter från kokos, nötter och frön samt lättupptagligt protein från äggvita och vassle.

Ingredienser
100 gram blandade naturella nötter
1 dl pumpafrön
1 dl hela linfrön
2 dl bakepro
2 äggvitor
40 gram extra virgin kokosfett
2 msk sultanrussin
2 msk torkade blåbär
2 msk gojibär
3 msk vatten

Gör så här
Smält kokosfett. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Rör i äggvitorna ordentligt och häll sen i kokosfett och till sist vattnet.

Lägg ett smörpapper i en liten fyrkantig form, ca 35×25. Tryck ut smeten med handen så att den blir jämn och platt. Den ska fylla hela formen. Torka den mitt i ugnen på 100 grader i ca 20 min. Den ska vara torr på ytan när man känner på den. Öppna ugnen några gånger för att släppa ut fukt.

Dela ”kakan” på längden och skär varje del i lagom stora bitar så att det blir som avlånga bars.

Annons

Annons
Fakta

Fakta

Recept av Maili Kärki. http://mailife.se.

Annons