Nyttiga, utsökta carob-kulor, helt utan mjölk, gluten, socker och ägg. Med lågt gi. Underbara till kaffet eller en härlig kopp grönt te.
Portioner: 20
Ingredienser
1 ½ dl solrosfrön (malda)
ca 7-8 fikon
ca 7- 8 dadlar
2 kryddmått vanilj pulver
1 dl kokosmjöl
½ dl mandelmjöl
4 msk carob + lite till ganering
1 ½ dl vatten
1 msk sukerin
Gör så här
Börja med att mala solrosfröna, exempelvisi en elektrisk kaffekvarn.
Ta ut kärnonrna ur dadlarna och skär dom samt fikonen i små bitar.
Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv-insatsen på och hacka ihop till en ganska kladdig smet. Den ska kännas som modell-lera ungefär. Är den för torr tillsätt lite vatten till.
Rulla till små kulor som dusedan rullar i carob-pulver.
Dom håller bra i kylskåp ett par dagar och passar utmärkt till eftermiddagsfikat eller som ett nyttigt snacks.