Annons
Annons

Liten uppdatering

Anna Ledberg

Groddat är godast
12 juni, 2013
Dela inlägget

Jag är strax på väg till jobbet, i denna arla morgontimme. Det blir tidigare och tidigare för varje dag. Känns det som. Sedan gick jag upp extra tidigt idag för att alla skulle hinna duscha och göra sina morgonrutiner i lugn och ro. Elin börjar dagis kl 07:15 den här veckan.

Det ska bli kul att se vad det blir för recept som ligger på köksbänken på jobbet. Chefen lägger papper på bänken så det är den maten jag ska laga. Ibland kan det bli lite stressigt och om man känner sig trött i kroppen eller inte alls på humör att laga något komplicerat.
Ibland vill man bara göra något enkelt fast som även smakar gott. Linser är enklare / går snabbare  än att koka bönor.  Att använda något som redan finns förberett från dagen innan, eller som blev över går snabbare än att börja på något  nytt.

Herre gud vad det är svårt att beräkna mat – jag har ingen aning om hur många som hade tänkt äta just idag! Ibland gör jag för mycket mat och ibland för lite. Det är jättejobbigt att göra för lite!  Det kan bli lite stressigt i restuangbranschen ibland: Tänk att du behöver laga ny mat, samtidigt som kön ringlar lång och dessutom är alla tallrikar slut, någon ropar det finns inget vatten, och någon annan brödet är slut. Där utöver är diskberget på matborden enormt.  Du ska göra allt detta själv. Du måste först hämta all smutsig disk och diska innan du kan expidera kunder som vill ha mat, som inte finns. För den håller på att kokas. Sedan skära upp bröd och fylla på vatten…..

Annons

Men man får ta det som det är. Ha en bra dag nu ni där ute.

 

 

Annons
Annons