Annons
Annons

Morgonfrallor med extra fiber

Anna Ledberg

Groddat är godast
14 september, 2013
Dela inlägget

I väntan på att min surdeg ska mogna så bakade jag ett bröd med vanligt jäst och vanligt mjöl. Jag var så sugen på nybakade frallor till lördagsfrukosten. Fördelen med det här receptet är att du gör allt jobb på kvällen och på morgonen bakar du den bara i ugnen.

Du behöver:

5 dl rumstemperat vatten
25 gram jäst
1 dl vetegroddar

Annons

1 dl vetekli
1 grovt eller fint riven morot (Nästa gång river jag fint, så inte Elin ser och vill pilla bort)
russin
1-1,3 liter mjöl

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Knåda ihop till en smidig deg. Forma sedan till bullar / frallor och lägg på en plåt. Pensla med vatten / olja / uppvispat ägg och strö på sesamfrön eller pumpakärnor.

Ställ plåten i ugnen över natten.
På morgonen, värm ugnen till 200grader
Grädda i 20-30 minuter, beroende på hur stora frallor du gjort.

Jag älskar nybakat på morgonen.

 

 

 

Annons
Annons