Annons
Annons

Stressade föräldrar vill ha resultat på en gång!

Anna Ledberg

Groddat är godast
5 februari, 2014
Stressade föräldrar vill ha resultat på en gång!
Dela inlägget

2014 vill vi se resultat på en gång, vi är så stressade att vi inte har tid att vänta. Vi vill banta 3 kg på 1 vecka, vill vill ha synliga axelmuskler snabbt. Vi opererar oss för vi inte har tid att vänta på att bli smal.
Vi vill att våra barn äter grönsakerna, köttet och potatisen. På en gång. Och händer inte det en dag blir genast föräldern upprörd och tänker svält, skörbjugg och undernäring. Det tar tid att få ett barn som äter allt och smakar på nytt. Det tar tid!  


Tänk själv hur du skulle reagera om du såg ett nytt varumärke / en ny vara i butiken, du skulle troligtvis inte köpa den. Inte första gången du såg den, kanske inte andra, tredje, fjärde heller. Det tar tid att få förtroende för något nytt, lika så som du ska köpa nytt. Du måste se / höra märket flera gånger innan du vågar köpa den.
Sedan helt plötsligt när du kanske läser om ett recept där den varan är med, då kommer du på att jajust det det kanske jag ska prova. Och du går tillbaka till butiken och köper varan i det nya varumärket.

Annons

Det är likadant med barn. Plötsligt händer det, plötsligt äter barnet. Hen har sett broccolin serveras vid bordet upprepande gånger. Eller vad det nu kan vara. Det är viktigt att du som förälder slutar stressa upp dig över maten, (barn läser föräldrar snabbare än blixten och vägrar ännu mer att äta)

Låt inte maten vara något konstigt, se det som något naturligt, som man gör tillsammans. Läs receptböcker tillsammans. ( Jag läste högt för Elin ur receptböcker när hon var liten, nu läser vill tillsammans. Sambon läste högt ur Kjell och C&O katalogen…;D

Lita på att barn får in sig det den behöver. Endag kanske hen bara äter potatisen, en annan dag bara edamanebönorna, eller morötterna, en annan dag något hela annat. Erbjud bra mat utan tjat och tjafs.
Vi hjälper våra barn med mycket. För att det inte ska bli kladdigt och kletigt, eller? Eller för att det går för långsamt? Jag gör saker åt henne, om vi har bråttom. Men ofta får hon göra själv.
Elin får göra sina egna smörgåsar och ta smör från byttan ( läs gräva stora kratrar) själv. Hur ska man annars kunna lära sig?
20140105_182438

Och se en dag får du en fin smörgås: Titta mamma, jag har gjort en smörgås till dig!
Med allt det goda på ett och samma ställe;D

Men alltså, hur duktig som helst. Det hade aldrig hänt, om jag brett smörgåsen åt henne, juh.

Annons
Annons