Annons
Annons

Grönkålschips med ingefära och citron

Anna Ledberg

Groddat är godast
21 november, 2014
Grönkålschips med ingefära och citron
Dela inlägget

Så här under hösten och under grönkåls säsongen måste jag bara slå ett slag för grönkålschips. Detta är lyxdelue!

Så lätt, så gott och faktiskt nyttigt!  Grönkålschips är verkligen något som jag rekommenderar till alla.

Grönkålschips
Grönkål, citron, ingefära, olja!

Den här gången gjorde jag chipsen med ingefära och citronsmak. Det blev himmelskt gott och jag ska göra en sats till.

Annons

Så här gör jag mina grönkålschips:

Repa av grönkålsbladen från stammen i chipsstorabitar. Skölj noga. Låt torka något. Lägg i en bunke, ringla över  1-2 msk olivolja, salt och någon smaksättning.  Jag hade färskriven ingefära ( cirka 1 cm) och pressad citron ( ca 2 tsk).  Massera in ordentligt. Smaka av. Ja, man kan äta rå grönkål

Se till att allt får smak på sig.

Andra goda smaker är chilikrydda, sesamfrön, bara salt eller vad du har hemma.

grönkål på plåt
Så här ser de ut innan gräddningen. Något för stora bitar tyckte Herman, men inte jag…

Bred ut på en plåt, ställ in i ugnen på 100 grader. Torka cirka en timme. Håll lite koll. De blir inte goda om de bränns.

IMG_7021
Grönkålschips. Varsågoda!

Lycka till och trevlig helg.

 

 

 

Annons
Annons