Annons
Annons

Marinerad broccoli, tomater och superchips – var och en för sig.

Anna Ledberg

Groddat är godast
16 april, 2015
Marinerad broccoli, tomater och superchips – var och en för sig.
Dela inlägget
IMG_7771
Jag älskar superchips

Jag älskar att duka fram olika små skålar till middagen! Allt ser trevligare ut och kan locka barn att våga prova och smaka. Elin t ex vägrar att äta en blandad sallad men äter gärna var och en av grönsakerna.Här har jag dukat fram masserad, marinerad broccoli, superchips och tomater!

Masserad, marinerad broccoli

Repa av broccoli från stammen, lägg i en bunke. ”Massera” med händerna, sönder fibrerna, pressa över saften av en apelsin och häll i Tamari. Rör om och låt stå. Smaka av. Klart.

Annons

Superchips – (grönkålschips)

Repa av grönkål från stammen, skölj. Låt rinna av. Lägg i en bunke, lägg i olivolja och salt. Lägg på ett bakplåtspapper och torka i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.

Tomater

Hade jag inte gjort något med, men delade dem innan vi äter dem. Ser snyggast ut som hela på bild.

IMG_7773

Ja, ibland äter vi bara sådant här, ibland gör vi något annat till. Flera små rätter är bättre än en stor. Det kan vara svårt att tänka maten i ”bara grönsaker om man är van vid kött, sås och potatis” men det gör ju inte jag som ni vet.

Alltid när jag gör såna här upplägg brukar jag få frågan:

Men var är proteinet?

Proteinet finns i all mat mer eller mindre, så där finns proteinet. Proteinet kan också serveras som tillbehör hos mig, i form av en linsröra, en nötröra, eller blötlagda nötter innan maten,  Folk i dag är så proteinfixerade att de inte kan inse att det finns proteiner i annat än kyckling, fläskfilé eller köttfärs.

Så tack å hej – linspastej!

Annons
Annons