Annons
Annons

Mer gjort på mindre tid – hur gör man?

Anna Ledberg

Groddat är godast
28 april, 2015
Dela inlägget

Jag tror inte på att man jobbar effektivt bara för att man jobbar 8 timmar om dagen.  Jag är helt övertygad över att man blir en bättre människa, lyckligare, mindre stressad, får mer tid över och blir en bättre anställd ( dvs en som jobbar effektivare och ”bättre”) om man går ner i arbetstid. ( och jag vet att folk tjatar om pengar så jag får ont i öronen så jag får skriva till med bibehållen heltidslön)

Men hur får man mer gjort på mindre tid?  hur gör man? Hur blir man effektivare?

Bodil Jönsson vill bara jobba två timmar om dagen, men jag kan tänka mig en 4 timmars dag. För mig blir det mer lagom. Jag kan inte jobba eftermiddagar. ( och kvällar) För det tycker jag är tråkigt.

Här är en annan som har en annan metod. 4 timmars arbetsveckan, konsten att leva mer och jobba mindre.

Annons

Mina egna tankar kring hur man blir effektiv

  • Gör en sak i taget, multitasking är faktiskt rätt oeffektivt. När du gör något gör bara det, tänk inte på annat. Var i nuet.
  • Låt barnens intresse komma först. Funkar hos oss, men kanske inte överallt och alltid. När du kämpar för att bebisen ska sova för att du ska ägna tid åt egna intressen, förstår bebisen det och engagerar all sin kraft i att hålla sig vaken. Men vänd på det, gör något kul för bebisen / barnet först så kommer det med högsta sannorlighet bli trött och vilja sova. Därefter har du tid att göra av du vill. Sluta kämpa emot naturen. 
  • Var förberedd, om man är förberedd på vad som än kommer blir man mycket mer effektiv. Gör research, gör läxan, skala potatisen på morgonen, ha garderoben fylld av gåbortpresenter. Lite typ så. Saker som kommer plötsligt är inte alls bra.
  • Avsätt tid att göra saker och gör de då – kanske fungerar bäst på jobb där man inte blir avbruten av barn hela tiden. ( jag vet man kan bli av bruten av kollegor  & chefer)
  • När du jobbar hur mycket tid avsätter du för jobb och hur mycket är saker runtomkring?

Vilka är dina tankar kring att bli mer effektiv?

 

Annons
Annons