Idag har jag och Elin haft glassfabrik! Vi har experimenterat fram nya smaker och smakat oss igenom en palett med härligheter!
Vi vill börja med att presentera en chokladglass gjord på cashewnötter och kakao med en härlig botten av den godaste hallonsås. ( Tips…. Sen kommer en vaniljglass med hallon, lakrits och limesås…..)
Du behöver:
En stark mixer eller matberedare. Jag gjorde först i min matberedare med fick flytta hela smeten till min starka mixer.
Chokladglass på cashewnötter cirka 2 st
2 dl blötlagda cashewnötter
1 msk kakao
1-2 msk houng
0,5-1 dl vatten
Mixa allt till en jämnsmet. Häll i glassformar, spar lite plats för hallonsåsen och låt frysa nån timme.
Hallonsås – det blir sås över. Spara till t ex pannkakor, till yoghurten…
1 dl hallon
agavesirap
Mixa allt till en slät sås. Häll över chokladglassen. Frys igen.