Du vet vad som händer. Du kommer hem vrålhungrig, öppnar kylskåpet och letar efter första bästa. Risken är stor att en macka slinker ned, några kex eller rent av godis. Det finns knep för att undvika detta. Ett är att alltid ha lättillgängliga, nyttiga livsmedel och mellanmål hemma. Här är fem goda, nyttiga förslag.
1. Ägg.
Ägg är enormt mångsidigt och proteinrikt, fullt med näringsämnen. Koka, stek, gör äggröra eller omelett! Dess hållbarhet är längre än de flesta proteiner, vilket gör det till en perfekt produkt att alltid ha i kylskåpet. Eko-ägg naturligtvis.
2. Ekologiska bladgrönsaker.
En låda med babyspenat, grönkål, ruccola eller blandat grönt är nyckeln till ett balanserat kylskåp. Tillgång till näringsrikt grönt betyder att du enkelt kan slänga ihop en sallad, nyttig smoothie eller wok. På så vis får du alltid i dig fibrer och gott om näringsämnen.
3. Morötter.
Kanske den perfekta munsbiten. Utmärkt att ha till hands för ett snabbt mellis, med skönt crunch och söt smak. Perfekt som det är, i sallad eller tillagat. En morot kan dessutom bo i ditt kylskåp i en vecka utan att bli dålig.
4. Quinoa.
Quinoa är ett stort korn, fullt av proteiner, fibrer och näringsämnen. Du kan enkelt förbereda och förvara den redo i kylskåpet, för en snabb måltid. Du kan ha den i sallad eller i en wok.
5. Äpplen.
Äpplet är en rejäl frukt och ett tillfredsställande tillbehör till varje måltid. Ett äpple och en handfull nötter är ett snabbt, nyttigt mellis.
Av Emma V Larsson
Källa: MindBodyGreen