Ingredienser (cirka 20 stycken)
25 st av Kung Markattas aprikoser
1,5 dl Kung Markattas sötmandel
Rivet skal från en ekologisk apelsin
1 msk färskpressad juice från en ekologisk apelsin
1 msk Kung Markattas lönnsirap
1 msk apelsinlikör (kan uteslutas)
100 g mörk choklad, gärna Green & Black’s Dark 70%
Gör så här
Lägg allt utom chokladen i en mixer och mixa till en inte allt för slät massa. Massan ska hålla samman bra, men det ska fortfarande känns lite ”grynig” av små mandelbitar. Rulla små bollar av aprikos- och mandelmassan, ca 1,5 cm i diameter. Det går lättare om man först fuktar händerna med lite vatten. Smält mörk choklad i vattenbad eller i micron. Doppa aprikoskonfekten en och en i chokladen och lägg på bakplåtspapper att stelna.
Fakta
Recept från Kung Markatta.
http://www.kungmarkatta.se.