Annons
Annons

Fixa helgmys med aprikos- och apelsinkonfekt

Att göra både goda och fina praliner behöver inte vara så svårt. Egentligen är det bara att ta vad man gilla och sedan hälla mörk choklad över. Använd fantasin – eller följ det här receptet med aprikoser och apelsin.

Redaktionen

9 november, 2012
Fixa helgmys med aprikos- och apelsinkonfekt
Dela inlägget

Ingredienser (cirka 20 stycken)
25 st av Kung Markattas aprikoser
1,5 dl Kung Markattas sötmandel
Rivet skal från en ekologisk apelsin
1 msk färskpressad juice från en ekologisk apelsin
1 msk Kung Markattas lönnsirap
1 msk apelsinlikör (kan uteslutas)
100 g mörk choklad, gärna Green & Black’s Dark 70%

Gör så här
Lägg allt utom chokladen i en mixer och mixa till en inte allt för slät massa. Massan ska hålla samman bra, men det ska fortfarande känns lite ”grynig” av små mandelbitar. Rulla små bollar av aprikos- och mandelmassan, ca 1,5 cm i diameter. Det går lättare om man först fuktar händerna med lite vatten. Smält mörk choklad i vattenbad eller i micron. Doppa aprikoskonfekten en och en i chokladen och lägg på bakplåtspapper att stelna.

Annons
Fakta

Fakta

Recept från Kung Markatta.
http://www.kungmarkatta.se.

Annons
Annons