Gott recept på bakad ostkaka med Sukrin istället för socker. Innehåller få kolhydrater.
Ingredienser
Botten
115 g smör
35 g vetemjöl
100 g mandelmjöl
3 msk Sukrin
2 äggulor
Fyllning
250 g cream cheese mandarin och ananas
3 dl gräddfil
2 dl SukrinMelis (140 g)
4 ägg
1/2 citron, juice och finrivet skal
Garnering
1 burk mandariner
Gör så här
Laga bottnen genom att blanda alla ingredienser i en blender och fördela degen i en form, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i 15 minuter i 200 grader.
Rör ihop hela fyllningen och häll det i den gräddade bottnen. Bakas i 150 grader tills fyllningen har stelnat, cirka 45 minuter.
Garnera med mandariner och några örtblad. Kakan smakar bäst när den är ljummen, men kan också serveras kall.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 229 kcal • protein: 7,1 • kolhydrater: 4,8 • fett: 20,1 • fiber: 3
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
Hitta fler recept på:
www.sukrin.se.