Annons

Bakad ostkaka

Gott recept på bakad ostkaka med Sukrin istället för socker. Innehåller få kolhydrater.

Redaktionen

13 november, 2012
Bakad ostkaka
Dela inlägget

Gott recept på bakad ostkaka med Sukrin istället för socker. Innehåller få kolhydrater.

Ingredienser

Botten
115 g smör
35 g vetemjöl
100 g mandelmjöl
3 msk Sukrin
2 äggulor

Fyllning
250 g cream cheese mandarin och ananas
3 dl gräddfil
2 dl SukrinMelis (140 g)
4 ägg
1/2 citron, juice och finrivet skal

Garnering
1 burk mandariner

Gör så här
Laga bottnen genom att blanda alla ingredienser i en blender och fördela degen i en form, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i 15 minuter i 200 grader.
Rör ihop hela fyllningen och häll det i den gräddade bottnen. Bakas i 150 grader tills fyllningen har stelnat, cirka 45 minuter.
Garnera med mandariner och några örtblad. Kakan smakar bäst när den är ljummen, men kan också serveras kall.

Annons

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 229 kcal • protein: 7,1 • kolhydrater: 4,8 • fett: 20,1 • fiber: 3

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
Hitta fler recept på:
www.sukrin.se.

Annons