Förgyll hösten med ett väldoftande bröd, bakat på söt banan och goda kryddor som ingefära, kanel och kardemumma.
Annons
Fakta
Fakta
Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.
Ingredienser
225 g Cocosa Extra Virgin
5 ekologiska ägg
300 g Cocosa kokossocker
400 g speltmjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk ingefära
1 ½ tsk kardemumma
3 tsk kanel
5-6 bananer
1 ½ dl kokande vatten
Gör så här
Vispa ägg och socker.
Tillsätt allt det torra.
Koka upp vattnet och mosa sedan bananerna däri.
Smält Cocosa och blanda allting till en smet.
Tillsätt gärna lite hackade nötter/russin/chokladbitar.
Häll smeten i en två liters brödform eller braspanna.
Grädda i ugn, 175°C i ca 45 minuter.