Annons

Höstens godaste bröd: Med banan, ingefära och kanel

Invig denna vackra höstvecka med ett gott bröd bakat på banan, ingefära och kardemumma.

Redaktionen

21 oktober, 2013
Höstens godaste bröd: Med banan, ingefära och kanel
Dela inlägget

Förgyll hösten med ett väldoftande bröd, bakat på söt banan och goda kryddor som ingefära, kanel och kardemumma.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.

Ingredienser

225 g Cocosa Extra Virgin
5 ekologiska ägg
300 g Cocosa kokossocker
400 g speltmjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk ingefära
1 ½ tsk kardemumma
3 tsk kanel
5-6 bananer
1 ½ dl kokande vatten

Gör så här

Vispa ägg och socker.
Tillsätt allt det torra.
Koka upp vattnet och mosa sedan bananerna däri.
Smält Cocosa och blanda allting till en smet.
Tillsätt gärna lite hackade nötter/russin/chokladbitar.
Häll smeten i en två liters brödform eller braspanna.
Grädda i ugn, 175°C i ca 45 minuter.

Annons