Ugnsbakad torsk med tomater, persilja, lök och vin. Ett favoritrecept i familjen, både till vardags och helg. Går snabbt och enkelt att laga.
Portioner: 4
Ingredienser
600 g torsk (fryst eller färsk)
1 finhackad gul lök
1 finhackad chilifrukt
1/2 dl hackad persilja
3 flådda, finhackade tomater
1-2 msk rapsolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
2 dl vatten
2 st äggulor
1/2 dl vitt vin
1/2 dl riven parmesanost
Gör så här
1. Skär fisk i portionsbitar (tina fryst) och lägg i ugnssäker form.
2. Skålla tomaterna och flå.
3. Fräs lök, chili och tomathack i rapsolja.
4. Tillsätt vatten, persilja, vin, buljongtärning och hälften av grädden. Koka ihop till hälften.
5. Rör ut gulor med resterande grädden, blanda med resten. Häll över fisken.
6. Strö över parmesanosten.
7. Grädda i ugn på 225 grader, cirka 30 minuter.
Servera med en grönsallad med tomater och rödlök samt kokt mandelpotatis.