Receptet kommer från bokakutella Jessie Inchauspé, den franska biokemisten som följt upp sin internationella succé ”Glukosrevolutionen” med kokboken och praktiska handboken ”Glucose goddess-metoden”.
Ingredienser:
2 ägg
100 g haricots verts, ansade
1, 5 msk dijonsenap
1 citron, saften
2 stora nävar blandade salladsblad
220 g tonfisk i olja, avrunnen
+ 2 msk olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka dem i 5 minuter. Lägg ner haricots verts och koka allt i ytterligare 2 minuter. Då blir bönorna lagom kokta och äggen mjuk- till hårdkokta. Häll av allt i durkslag.
Lägg haricots vertsen åt sidan. Skölj äggen under rinnande kallt vatten så att kokningen avstannar. Skala dem och ställ även dem åt sidan så länge.
Blanda dijonsenap, citronsaft och olivolja i en liten skål. Salta och peppra. Vispa ihop allt till en slät dressing.
Blanda runt salladsbladen med hälften av dressingen i en bunke. Fördela i två portionsskålar eller tallrikar. Toppa varje portion med lika mycket tonfisk och haricots verts.
Halvera äggen och toppa salladerna med ägghalvorna. Salta och peppra lite mer. Ringla över det sista av dressingen. Servera.
(Foto: Smith and Gilmore)